Ya Türkiye’de yaşasaydınız

Güncelleme Tarihi:

Ya Türkiye’de yaşasaydınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 00:00

ABD’de bazı eyaletlerde akaryakıt fiyatlarının son 21 yılın en üst seviyelerine gelmesiyle ilgili kaleme alınan ve fiyatların diğer ülkelerle karşılaştırıldığı makalede, vatandaşa dünyanın en pahalı benzininin satıldığı Türkiye örneği verildi.

Haberin Devamı

Yazıda, “Dünyanın neresine giderseniz gidin akaryakıt fiyatları Türkiye’deki kadar kötü olamaz” değerlendirmesi yapıldı.

O KADAR KÖTÜ OLMAZ

ABD’nin Ortabatı Eyaletleri’ndeki akaryakıt fiyatlarının 1992 yılından bu yana en yüksek seviyeye gelmesi üzerine yazılan bir makalede, Venezüella, Güney Carolina, Çin, Chicago, İngiltere ve Türkiye gibi bazı ülkelerdeki petrol fiyatlarına karşılaştırmalı olarak yer verildi. Petrolün galon fiyatı (1 galon = 3.78 litre) Venezüella’da 10 sent iken Güney Carolina’da 3.19 dolar, Chicago’da 4.44 dolar, Çin’de 4.74 dolar, Türkiye’de ise 9.89 dolar olduğunun altı çizilerek “Deponuzu doldurmak için gideceğiniz hiç bir ülkedeki petrol fiyatları Türkiye kadar kötü olamaz” yorumu yapıldı.

VERGİYİ YÜKSEK TUTUYOR

Türkiye deki akaryakıt fiyatlarının böylesine yüksek olmasına ülkenin ciddi bir kesiminin vergi ödemiyor oluşunu sebep gösteren makalede, hükümetin söz konusu açığı kapatabilmek için akaryakıta uygulanan vergiyi yüksek tuttuğu ifade edildi.Türkiye’nin yanı sıra petrolün galon fiyatının 8.06 dolar olduğu İngiltere’nin de yüksek petrol fiyatlarından muzdarip olan ülkeler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

11 kuruş daha arttı

Dünyada esprisi konusu olan Türkiye’deki benzin fiyatları dün 11 kuruş daha yükseldi. Yapılan fiyat değişikliğiyle Ankara, İstanbul ve İzmir’de litresi 4,72-4,73 lira arasında satılan 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatları 4,83-4,84 liraya çıktı. Litresi 4,81-4,82 lira arasında satılan 97 oktan kurşunsuz benzin fiyatları da 4,92-4,93 liraya çıktı. Motorin fiyatı ise değişmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!