236 metrelik kule

Güncelleme Tarihi:

236 metrelik kule
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin en yüksek kulesi Beylikdüzü'nde yükseliyor. İnşaatına geçen ay başlanan kule, 23 günde 70 metre oldu. Bitince tam 236 metreye ulaşacak.

Tamamlandığında İstanbul'a tepeden bakacak olan kule, 30 milyon dolara (7.2 trilyon lira) malolacak. Bu yılın sonunda bitirilmesi planlanan kulenin 144'üncü metresinde döner bir bölüm bulunacak. Burada 280 kişilik lokanta ile seyir terası olacak. Kulenin yanında yapılacak Medya Merkezi'nde ise 2 bin kişilik konferans salonu, stüdyolar, iş ve alışveriş merkezleri yeralacak.

Avrupa üçüncüsü olacak

Şantiye şefi, inşaat mühendisi Emre Bölükbaşı kulenin tamamlandığında Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 10'uncu en yüksek kulesi olacağını söyledi. 165 metrelik kaba inşaatının 100'e yakın işçi ve 5 mühendisin 2 vardiya halinde çalışmasıyla mayıs ayı sonlarında tamamlanacağını söyleyen Bölükbaşı, kulenin, daha sonra eklenecek verici anteniyle birlikte 236 metre yüksekliğe ulaşacağını belirtti.

20'ye yakın kule yaptık

Bölükbaşı, Endem İnşaat Sanayi'nin sahibi Osman Naci Endem tarafından yaptırılan, mimarlığını Suzan ve Yılmaz Sanlı'nın yaptığı Endem Yayın Merkezi ve TV Kulesi'nin dışında Türkiye'de Çamlıca da dahil olmak üzere 20'ye yakın kule ve TV verici istasyonu yaptıklarını söyledi. Bölükbaşı, Türkiye'de yazılı basın merkezlerinin İkitelli'de toplandığını, amaçlarının kule ve medya merkezi ile dağınık halde bulunan televizyonları bu bölgede toplamak olduğunu söyledi.

Bu da inşaatın helikopterden görünüşü

Helikopterden inşaat halindeki fotoğrafı çekilen kulenin dönen bölümünde 280 kişilik lokanta ile seyir terası bulunacak. Kulenin hemen yanında yapılacak Medya Merkezi'nde ise 2 bin kişilik konferans salonu, alışveriş iş merkezleri ile stüdyolar yeralacak.

Bitince böyle olacak

Kulenin 165 metrelik kaba inşaatı, işçilerle mühendislerin 2 vardiya halinde çalışmaları sonucu mayıs ayı sonlarında bitirilecek. Kule bittiğinde bu hale gelecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!