Erken emeklilik kesinlikle yok

Güncelleme Tarihi:

Erken emeklilik kesinlikle yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2013 12:04

Bugün Ankara'da gazetecilerle bir buluşma gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, erken emeklilik ve vergi affı gibi konuların gündemlerinde olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Babacan, düzenlediği basın toplantısında, küresel  ekonomi ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Babacan, "Erken emeklilik kesinlikle yok. Çocuklarımızın geleceğine zarar vermeyeceğiz" derken, son günlerde konuşulan vergi affını ise gündemlerinde olmadığı açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Babacan diğer taraftan da çalışan ailelerin daha çok çocuk sahibi olması için yapılan düzenleme konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek,  "Bir yandan kadınlarımızın iş gücüne daha çok katılmalarını, bir  yandan da ailelerin daha çok çocuk sahibi olmalarını sağlayacak düzenleme  üzerinde yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmayı birkaç haftaya kadar  tamamlayacağız ve Sayın Başbakanımız açıklayacak" dedi.

Kanal İstanbul Projesi
         
Öngörülebilir olması için Kanal İstanbul'la ilgili Yüksek Planlama Kurulu  (YPK) kararını aldıktan sonra 3. havaalanı ihalesini yaptıklarını ifade eden  Babacan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Dün Ulaştırma Bakanımızla görüştüm. Kanal İstanbul'la ilgili de bir an  önce aynı şekilde formatımızı oluşturalım, ihalemizi yapalım dedim. Çünkü o da  yap-işlet devret olacak, kamu özel ortaklığı olacak. Proje nasıl finanse  edilecek, burada başka konsept var. Her bir proje için ayrı, yani terzinin elbise  diktiği gibi hazırlık yapmak gerekiyor. Hazır dikilmiş takım elbiseyi al, o  projeye giydir mümkün değil. Biz bir bakıma takım elbise diker gibi, terzinin  dikişi gibi format oluşturuyoruz. Çünkü bunlar çok büyük projeler. Kanal  İstanbul'un inşaatı çok daha uzun sürecek. Yani havaalanı muhtemelen Kanal  İstanbul'dan daha önce tamamlanacak. Çevre etkilerini asgaride tutabilmek için  her türlü tedbiri alacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!