1 Mayıs Eskişehir'de Taksim Meydanı'nda kutlandı

Güncelleme Tarihi:

1 Mayıs Eskişehirde Taksim Meydanında kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2013 15:32

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Taksim'de ne polis ne de biber gazı olmadan kutlandı. Ancak bu kutlama İstanbul'da değil Eskişehir'de gerçekleşti. Aşağı Söğütönü Mahallesi'ndeki bir film çekimi için kurulan platoda inşa edilen ve Taksim Meydanı adı verilen alanda herhangi bir olay çıkmadı hatta temizlik işçilerinin iş malzemelerini kullanarak verdiği konser ilgi çekti.

Haberin Devamı

Kutlama programı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türk-İş, KESK, DİSK'e bağlı sendikaların, TMMOB ve çeşitli partilerin temsilcileri, Tepebaşı Belediyesi çalışanları ve işçilerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Grup, yürüyüş sırasında "Yaşasın 1 Mayıs" ve "Özgür Taksim, özgür meydan" şeklinde slogan attı.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER/ FOTOGALERİ

ESKİŞEHİRDE 1 MAYIS TAKSİM MEYDANINDA KUTLANACAK

Yürüyüşün ardından Büyükerşen, Ataç, parti ve sendika temsilcileri meydandaki temsili anıta çelenk bıraktı. 1 Mayıs 1977'de İstanbul'daki Taksim Meydanı'nda kutlamalar sırası çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Haberin Devamı

"BU ANIT BİZE ONUR VERİYOR"

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, yaptığı konuşmada, geçen yıl yönetmen Levent Semerci'nin "Ayhan Hanım" filmi için kurulan film platosunda bir benzeri inşa edilen Taksim Meydanı'nı kendilerine ilk buluşma alanı olarak seçtiklerini belirterek, "Böyle özellikli bir anıtın Eskişehir'de bulunması bize onur veriyor. 1 Mayıs'lar bundan sonra hep burada özgürce, bağımsızca kutlanacak" dedi.

Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediyesi'nin temizlik işçilerinden oluşan ritim grubunun, temizlik malzemelerini kullanarak konser vermesi ilgi gördü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!