Kampanyacı kuaför ve berberlere yargı şoku

Güncelleme Tarihi:

Kampanyacı kuaför ve berberlere yargı şoku
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2013 10:32

Antalya berber ve kuaför odalarının 5 liraya saç-sakal kesen, boya yapan kampanyacıların faaliyetlerinin durdurulması yönünde açtığı davayı kazandı. Bu kampanyalar kapsamında kullanılan kalitesiz şampuan ve malzemelerden dolayı birçok vatandaş mağduriyet yaşamıştı.

Haberin Devamı

ANTALYA'da sağlıksız koşullarda saç-sakal kesimi, boya, ağda yapan ve bu hizmetleri 5 liralık kampanyalarla tüketiciye duyuran berber ve kuaförler Antalya 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı ile sarsıldı. Antalya Berberler Odası'nın haksız rekabet gerekçesi ile açtığı davayı kabul eden mahkeme, kampanyacı işletmelerin Antalya Berberler Odası'nın belirlediği fiyatlara aykırı hareket ederek haksız rekabete sebep olunduğuna karar verdi.

BAŞARILI OLDUK
Kararın son bölümünde haksız rekabetin önlenmesi hükmüne varılırken, alınan yargı kararının tüm Türkiye'ye örnek olacağını söyleyen Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun, "Antalya esnafının verdiği mücadele sonuca ulaştı. Bu karar doğrultusunda sağlıksız koşullarda hizmet veren ve bu faaliyetlerini kampanyalarla desteklemeye çalışan sözde berber ve kuaförler ortadan kalkacak" dedi.

Haberin Devamı

OTO ŞAMPUANI İLE SAÇ YIKANIYORDU
Kampanyacıların haksız rekabete neden olduğuna yönelik mahkeme hükmünün bugün tüm yerel yönetimlere bildirileceğini belirten Uzun, "Artık belediyeler bizim talebimizi değil mahkeme kararını uygulamak zorunda. Bugün berber ve kuaförlerimizin bayramı. Oto şampuanı ile saç yıkayanlar, bir jiletle 3 kişi tıraş edenler, bayanların saçını yakanlar artık başka iş bulurlar" diye konuştu.

BİR DEVİR SONA ERDİ
Kampanyacılara yönelik alınan yargı kararını değerlendiren Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Dursun Dalma, "Bu karar Türkiye'ye emsal olacak. Mesleğimizin hakkıyla yapılması konusunda tarihi bir gün yaşıyoruz. Artık herkes bu mesleği hakkıyla yapmak zorunda. Öyle 10 liraya saç boyayıp insanların evliliklerini yıkma devri sona erdi. Biz de bu yargı kararının uygulanması noktasında takipçi olacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!