İstanbul internet merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul internet merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 00:00

İNTERNET Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu (ICANN), kuruluşundan bu yana bir ilke imza atarak merkezini üçe bölmeye karar verdi.

Haberin Devamı

İnternetin yönetimini ABD’den çıkarıp tüm dünyaya yaymak isteyen Icann CEO’su ve Başkanı Fadi Chehade, “Türkiye olarak dünyayı şaşkına çevirdiniz. Artık internet İstanbul’dan yönetilecek” diye konuştu.

DATA MERKEZLERİ

İnternet kurucularının bulunduğu ICANN, Los Angeles’daki ana ofisini dünyaya dağıtma kararı aldı. İstanbul ve Singapur, ICANN’in yeni noktaları olacak. Böylece Türkiye Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın internete açılan kapısı olacak. Bu adımın ardından ICANN’in data merkezi ve çağrı merkezleri yatırımlarını da Türkiye’ye getirmeye hazırlandığı öğrenildi.

ICANN CEO’su ve Başkanı Fadi Chehade, Türkiye’nin seçilmesi için şunları söyledi: “İstanbul’u sevdiğimiz için değil en doğru tercih olduğu için seçtik. Sizin cesaretiniz, altyapınız ve insan gücünüz bizi buraya getirdi. Bizim sloganımız tek dünya, tek internet. İnternet Amerika’da doğdu orada büyüdü ama artık tüm dünyanın.”

Haberin Devamı

Dünyanın en iyileri arasında

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin mobil kapsamada dünyanın en iyi ülkeleri arasında yer aldığını anlatarak şunları söyledi: “3.5 milyar insan her gün internet ile iletişim kuruyor. İnternet kullananların sayısı diş fırçası kullanandan daha fazla hale gelecek. Kullanım bir senede yüzde 46 oranında arttı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!