23 Ferrari, 26 Maserati sattı Türkiye, lüksün adresi oldu

Güncelleme Tarihi:

23 Ferrari, 26 Maserati sattı Türkiye, lüksün adresi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 00:00

Tofaş CEO’su Ali Pandır, 2010 yılında 23 adet Ferrari ile 26 adet Maserati sattıklarını, ikinci el stoklarını bile tamamen erittiklerini belirterek, Türkiye’nin lüks otomobil için gelecek vaat ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ferrari ve Maserati’nin Türkiye’ye bakışlarının her zaman çok iyi olduğuna değinen Pandır, bu iki markanın Türkiye’de kendilerinden daha iyi bir distribütör bulamayacaklarını belirtti.  Türkiye’deki lüks otomobil sektörü ile Ferrari ve Maserati markalarını Tofaş çatısı altında temsil eden FerMas’a ilişkin açıklamalar yapan Pandır, şöyle konuştu: “Türkiye, daralan ve yaşlanan Avrupa’ya göre genç nüfusu olan, hızla büyüyen bir ülke. Ferrari ve Maserati Türkiye’den çok umutlu. Türkiye’de lüks otomobil pazarında büyüme potansiyeli var. Lüks markaların en büyük pazarı ABD idi. Orada büyük bir daralma oldu. Gelecekte lüks marka denilince akla Çin, Türkiye, Hindistan, Rusya gelecek.”
Temkinli iyimseriz
Bu yılın satışlarının 2010 yılı seviyelerinde olacağını öngördüklerini ve  Ferrari ve Maserati markaları için 23-25 adetler civarında bir satış olacağını  düşündüklerini dile getiren Pandır, 2011’de temkinli bir iyimserlik içinde olduklarını söyledi. Pandır, “Umuyorum lüks segment pazarı geçen yıldan kötü  olmayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

İkinci ele fabrikadan onay aldık, tüm stoku erittik

 FABRİKADAN onaylı ikinci el programına start vererek ikinci el stoklarını tamamen eriterek sıfır araç satışına yaraşır bir performans gösterdiklerini de anlatan Ali Pandır, ikinci elde 2010 yılında 9 Ferrari ve 8 adet de Maserati  sattıklarını, FerMas olarak start verdikleri fabrika onaylı ikinci el aksiyonunun, sektör  nezdinde bir ilk olduğunu anlattı. Pandır ayrıca Maserati için geçen yıl başlattıkları Anadolu açılımına bu yıl da  devam edeceklerini, üç büyük ilin dışında Adana, Mersin, Bursa, Balıkesir,  Kayseri, Denizli gibi potansiyel gördükleri illere de gideceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!