DAK'dan üretim altyapısına 18 milyon liralık destek

Güncelleme Tarihi:

DAKdan üretim altyapısına 18 milyon liralık destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2013 13:59

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA), 2013 yılında Van başta olmak üzere Hakkari, Bitlis ve Muş'ta yapılacak üretime yönelik yatırımlar için 18 milyon lira destek sunacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinde hizmet veren DAKA, bölgede üretime yönelik altyapının geliştirilmesi amacıyla ayrılan kaynağın yeterli olmadığı gerekçesi ile geçen yıl başlattığı programı bu yıl da sürdürme kararı aldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından açıklanan yeni teşvik sisteminde 6. bölgede yer alan Van'a çok sayıda firmanın yatırım için müracaatta bulunduğunu bildiren DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, yatırım yapmak isteyen firmalara yer tahsisi yapma konusunda sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Firmalar için teknik, fiziki ve sosyal altyapının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılmasının ve turizm sektörünün canlandırılmasının sağlanması için çalıştıklarını anlatan Demirci, üretime yönelik yatırımlara 18 milyon lira destek vereceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Demirci, mali destek programı kapsamında küçük ölçekli projeler hazırlayıp bölgenin üretim altyapısını güçlendirmek ve yatırım taleplerini karşılamak amacıyla yönetim kuruluna teklifte bulunduklarına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Yönetim kurulumuz bu teklifimizi uygun gördü ve aralık ayı itibarıyla küçük ölçekli alt yapı mali destek programına çıktık. Buraya başvuracaklar tamamıyla kamu niteliği taşıyan kurumlar olacak. Bu programın 10 milyon 400 bin liralık bir bütçesi vardı ve kaynağın yeterli olmayacağını düşündüğümüz için programı bu yıl da devam ettirme kararı alarak programa 8 milyon lira daha ayırdık. Ayrıca turizm amaçlı kullanılmak üzere restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da bu kapsama aldık. Projelerin başvuru süresi 15 Mart'ta tamamlanacak. Böylelikle üretime yönelik yatırımlara 18 milyon lira destek sağlamış olacağız.”
2013 yılı mali destek programında bu yıl iki farklı uygulama hayata geçirdiklerine değinen Demirci, programdaki bütçenin yüzde 40'ını DAKA'nın hizmet verdiği illere tahsis ettiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!