Güncelleme Tarihi:
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, talebin canlanması ve yeterli kuzu olmaması nedeniyle fiyatların son 15 gün içerisinde artış göstermeye başladığını belirterek şunları söyledi:
”Kuzu eti, vazgeçemediğimiz damak tadlarımızdan biridir. Et ve kebap çeşitlerinin büyük bölümünde kuzu eti kullanılmaktadır. Piyasada yeteri kadar canlı kuzu olmaması nedeniyle fiyatlar sürekli artış göstermektedir. Sığır eti fiyatlarında ise şu anda bir artış yok. Yeni doğan kuzuların nisan ayı sonlarına doğru kesimlik hale gelmesiyle fiyatlar yeniden düşebilir.”
PERAKENDE SATIŞ FİYATLARI
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Şaban Ünlü’de kuzu eti fiyatlarının yüzde 25 arttığını söyledi. Kuzu etinin eski ve yeni perakende kilogram satış fiyatları şöyle:
Eski Fiyat: Yeni fiyat:
Kuzu but
eski fiyat: 20-22 tl
yeni fiyat: 28-30 tl.
Kuzu kol:
eski fiyat: 18-20 tl.
yeni fiyat: 26-28 tl.
Kuzu pirzola
eski fiyat: 30-32 tl.
yeni fiyat: 38-40 tl.
Kuzu külbastı
eski fiyat:32-35 tl.
yeni fiyat: 40-42 tl.
Kuzu gerdan:
eski fiyat: 20-22 tl.
yeni fiyat: 22-25 tl.
Kuzu kaburga:
eski fiyat: 23-25 tl.
yeni fiyat: 25-28 tl.
Kuzu eti kemiksiz:
eski fiyat: 28-30 tl.
yeni fiyat: 36-38 tl.