Statta İTO seçimi

Güncelleme Tarihi:

Statta İTO seçimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2013 00:00

Dünyanın en büyük ‘ticaret odalarından’ İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) en geç haziran ayında tamamlanması gereken seçimleri İstanbul’un stadyumlarından birisinde yapılacak.

Haberin Devamı

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, “Biz seçimleri normalde şubat ayında Yeşilköy’deki fuar alanında yapardık. Ancak seçimler ertelenince fuarların en yoğun olduğu zamana denk geldi. Bu nedenle muhtemelen seçimleri bir stadyumda yapmak zorundayız. Şimdi üyeler arasında şakayla ‘Fenerbahçeli üyeler Galatasaray’ın stadyumunda oy kullanmaya gelmeyebilir’ diye konuşuluyor. Umarım bu şaka olarak kalır” dedi. Yalçıntaş süper ligde sezonun da bitmiş olacağını ve böylece seçimlerin maç takvimini aksatmayacağını belirterek, “Görüşmelerimiz sürüyor. Yer konusunda anlaşınca tarihi de açıklayacağız” diye konuştu. İTO seçim sürecinde önce Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeliği seçimleri yapılacak. Yeni oluşmuş İTO meclisi, yeni İTO Yönetim Kurulu’nu ve Meclis Başkanını seçecek. Seçimlerde meslek komitelerinin başkanlar ve TOBB delegeleri de belirlenmiş olacak.

Haberin Devamı

KESİNLİKLE YOKUM

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, dün “İTO’daki 8 yıllık başkanlık döneminin sonuna geldiğini ve bir kez daha başkanlığa aday olmayacağını” kesin bir dille açıkladı. Başkan Yalçıntaş, TOBB ve DEİK için başkanlığı düşünüp düşünmediğine dair soruları da şöyle yanıtladı: “Benim hiçbir kurumun başkanlığına adaylığım söz konusu değil.  Ama bundan sonra kesinlikle yapmak istediğim bir şey var ki o da İTO Başkanlığım sırasında doktora eğitimimi tamamladım ve önümüzdeki dönemde bir üniversitede hocalık yapmak istiyorum.”

CEHD VE BAHT MESELESİ

Başkan Yalçıntaş, bu konudaki açıklamasında ‘bir büyüğünün’ kendisine nasihatini de hatırlattı ve şöyle devam etti: “Ben sivil toplum örgütlerinde çalışmaya ilk kez yıllar önce siyasetle başladım. Ve o adımı atmadan önce bir büyüğüme fikrini sormuştum. Bana ‘İlim cehd (çalışma) işidir, ticaret ve siyaset baht (şans-talih) işidir’ demişti. Şu anda aklımda olan bir yer ya da makam yok. Eğer arkadaşlarım beni mecliste görmek isterlerse önümüzdeki dönemde İTO meclis üyesi olarak hizmete devam ederim.”

NACE İTİRAZI SONUÇLANIYOR

Murat Yalçıntaş, TOBB ile Oda ve Borsalardaki seçimlerin ertelenmesine neden olan meslek komiteleri kodlama sistemi NACE konusunda yapılan itirazların değerlendirildiğini ve yakında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın onayı ile açıklanacağını söyledi. Yalçıntaş, itirazlar sonucu bazı odalarda komite sayısının arttığını, bazı meslek komitelerinin yapısına gelen itirazların da olumlu sonuçlandığını belirtti. Yalçıntaş, “Sayın bakan yakında açıklar. Biz TOBB olarak gerekli çalışmayı ve itirazlara ilişkin düzenlemeleri yaptık. Kendilerine gönderdik” dedi.

Haberin Devamı

Koyunları sattım tarıma devam

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş daha önce açıkladı tarım ve hayvancılık işinin şu anda hayvancılık ayağının zayıfladığını belirterek, “Koyunları sattım, azalttım ama tarım işimiz devam ediyor. Bergama Kınık’ta anne tarafımızdan kalan arazilerimiz var. Oralarda hem açık alanda hem de serada üretim yapıyoruz” dedi.

Eski meclis üyelerine veda yemeği

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İTO’nun eski meclis üyelerine bir veda yemeği de düzenleyeceklerini belirterek, “Benden önceki başkanımız Mehmet Yıldırım’ı da davet ettik” dedi. Yalçıntaş, Mehmet Yıldırım’ın da İTO’ya çok önemli hizmetleri olduğunu ve Odaya çok şey kattığını, kendisinin bayrağı ondan devraldığını ve daha iyi şeyler yapmaya gayret ettiğini belirterek, “Şimdi benden sonra başkan olacak arkadaşımız da bizden daha iyi şeyler yapacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!