Yeşil sahada vergi mesajı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sahada vergi mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 00:00

Futbolcu vergisiyle ilgili tartışmalar sürürken, Gelir İdaresi Başkanlığı da yeşil sahadan “Kayıtdışına alet olma” mesajı vermeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda futbolcular ve basketbolcular maça “Verginle güvendesin” pankartıyla çıkacak. Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Haftası kapsamında vatandaşı ilginç yöntemlerle vergiye teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda 2012 yılında verilen beyannamelerde ilk beşe giren vergi rekortmenlerine teşekkür plaketleri verilecek. Türkiye genelinde 449 vergi dairesinde görevli memurlar, vergisini zamanında ödeyen 6 bin mükellefi de ziyaret ederek görüşlerini dinleyecek. Hükümetin yürüttüğü kayıtdışıyla mücadele çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde “Fişsiz kaçak olur, kayıtdışına alet olma”, “Fiş almazsak kaçak olur” sloganlarının yer aldığı afişler bilboardlara ve otobüslere asılacak. Gelir İdaresi, radyolar aracılığıyla vatandaşı alışverişte fiş almaya teşvik eden reklam spotları yayınlayacak.

Haberin Devamı

145 BİN ÖĞRENCİ

Vergi bilincinin geliştirilmesi için 145 bin öğrenciyi vergi dairelerine davet edecek olan Gelir İdaresi, gençlere kayıtdışıyla mücadelenin önemini anlatacak. İlköğretim okulları ve ortaokullarda okuyan öğrencilere yönelik olarak da Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri verilecek. Okullara “Verginin Meyvesi Hizmettir” sloganının yer aldığı kağıt afişler asılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!