Sirkeci'de bankada kiralık kasa şoku

Güncelleme Tarihi:

Sirkecide bankada kiralık kasa şoku
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 15:52

İstanbul Sirkeci'deki bir bankadaki kiralık kasalar soyuldu. İlk belirlemelere göre mağdur sayısının 4 kişi olduğu belirtildi. Savcılık olaya el koyarken polis 18 banka personelinin ifadesini aldı. Şube yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı


Ayşe Bozkurt müşterisi olduğu bankadan bu sabah bir telefon aldı. Banka görevlisi, şube binasının tahliye edileceği gerekçesi ile şubeye davet etti.

Bozkurt bankada bulunan kiralık kasasının da anahtarını yanına alarak şubenin yolunu tuttu. Şubeye vardıktan kısa bir süre sonra banka görevlisi ile birlikte kiralık kasaların bulunduğu alt kata indi. Görevli kasanın kapısını açtığında Ayşe Bozkurt ilk anda gördüğü manzaraya inanamadı. Kasanın içinde olması gereken tek bir ziynet eşyası yerinde yoktu. Üstelik kasanın içinde bulunan kutu da alınmıştı.

İlk şoku atlatan Bozkurt yakını ile birlikte şube yöneticilerine durumu bildirdi. Kasada bulunan ziynet eşyasının izine rastlanamayınca Ayşe Bozkurt soluğu karakoldda aldı.

ANAHTARIN BİRİ BANKADAYDI

Sirkeci Polis Karakolu'nda ifade veren Bozkurt, hürriyet com.tr'ye şunları ifade etti: "Şoke olmuş durumdayım. 22 yıldır kiralık kasam bulunuyor. İki
anahtar vardı. Biri bende biri banka görevlisinde bulunuyordu. Kiralık kasadaki varlıklar nasıl çalınır. Aklım almıyor. Benim için manevi değeri olan eşyalarım da o kasadaydı." Bozkurt, kasasında ne kadarlık ziynet eşyası olduğunu ise tam olarak hatırlayamadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

18 KİŞİYE KASA SORGUSU

Bozkurt’un avukatı Onur Demizbozan ise, kendi talepleri sonrası bugün de bir banka personelinin ifadesinin alındığını söyledi. Avukat Demirbozan, kiralık kasaların olduğu yerde güvenlik kamerası olmadığı yönünde bilgilendirildiklerini kaydetti. Edinilen bilgilere göre. Bu sabah durumdan haberdar olan ilk mağdur Bozkurt değil. Aynı şubede kiralık kasası bulunan 3 kişinin daha kasalarının boşaltıldığı ortaya çıktı. Polis olay yeri incelemesi yaparken, konu ile ilgili bugüne kadar 18 kişinin ifadesinin alındığı ifade edildi. Savcılığın ise olay ile ilgili soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

ŞUBEDE DERİN BİR SESSİZLİK HAKİM

Olay nedeni ile banka şubesinde ise tam bir sessizlik hakim. Konu ile ilgili görüştüğümüz bir şube yetkilisi bilgi veremeyeceğini söyledi. Aynı yetkili, bu durumdan dolayı üzgün olduklarını, olayın savcılık tarafından soruşturulduğunu söylemekle yetindi.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!