Türkiye'nin Avrupa'ya kazandıracağı çok şey var

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin Avrupaya kazandıracağı çok şey var
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2013 17:32

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türk-Macar İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, “Türkiye’nin Avrupa’ya kazandıracağı çok şey var. Kimi liderler görmek istemese de, Macar dostlarımız bunu görüyor” dedi.

Haberin Devamı

Macaristan’ı her zaman yakın bir dost olarak gördüğünü söyleyen Erdoğan, “Bu coğrafyanın tüm halkları gibi Macar dostlarımızla da gönül birliği içindeyiz” dedi.

“2005 yılındaki ziyaretimizle iş birliğimizi güçlendirmiştik. Bu ziyaretle daha da güçlenmesini temenni ediyorum” diyen Erdoğan, “2015 yılı itibariyle ticaret hacmimizi, 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Enerji alanında bilgi ve tecrübe paylaşımının son derece önemli olduğunu ifade eden Erdoğan, firmalar arasındaki iş birliğini artırmanın, her iki ülkenin de menfaatine olacağını söyledi.

Türkiye’nin, kriz sürecinde yeni pazarlar ve ürün çeşitliliği ile ihracatını artırdığını anlatan Erdoğan, “Biz de AB ile ticarette daralma yaşadık. Ama Afrika’ya, Asya’ya, Latin Amerika’ya açıldık” dedi.

Haberin Devamı

Macar iş adamlarını, Türkiye’nin üretim kapasitesini yerinde görmeye davet eden Erdoğan, “Türkiye Macar iş adamları için son derece elverişli bir yatırım merkezidir” diye konuştu.

“Ekonomik krizin olumsuz etkilerini birlikte ortadan kaldırabiliriz” diyen Erdoğan, “Türkiye’nin Avrupa’ya kazandıracağı çok şey var. Kimi liderler görmek istemese de, Macar dostlarımız bunu görüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!