Spil, turizm merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Spil, turizm merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 12:36

MANİSA’da bin 517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı, Ege’nin modern konaklama ve spor tesisleri ile turizm merkezi haline getiriliyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürlüğü, Spil Dağı Milli Parkı alt yapı yapım işini 11.8 milyon liraya ihale etti.

Haberin Devamı

Daha önce Spil Dağı’na yapılmak istenen turizm tesisleri için iki kez ihale açılmasına rağmen, alt yapı eksikliğinden yatırımcılar ihaleye girmedi. Bunun üzerine harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Spil Dağı Milli Parkı alt yapı yapım işini 11.8 milyon liraya ihale etti. 2012 Eylül ayında başlayan çalışmalar, 2013 sonunda bitirilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Korumu ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Spil’in 3-4 yıl içinde modern oteller, spor tesisleri, dinlenme alanları, her türlü alt yapısıyla Avrupa’daki benzerleri gibi modern tesisleri kavuşacağını müjdeledi.

SPİL TURİZM MERKEZİ OLUYOR / FOTO GALERİ

ALTYAPI TAMAMLANACAK

Bölge Müdürü Bayrak, ihaleyle Spil Milli Parkı’nın içme ve kullanma suyundan, atık su arıtma şebekesi, yağmur drenajı, elektrik, sokak aydınlatmaları, yol yapım çalışmasına kadar birçok alt yapı hizmetinin tamamlanacağını belirtti. Bayrak, ihale bedelinin "11 milyon 890 bin lira + KDV" olduğunu, imar planında tanımlanan Seyir Yeri ve civarı, Çampınar Gazinosu ve civarı, Karadağ ve civarı (gözetleme kulesi), Atalanı ve civarı, büyük (spor) ve küçük (sağlık) otel, kamp alanında yeni yapılacak bungalovlar, kapalı spor salonu, spor alanları (futbol, basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortu), festival alanı, günübirlik piknik alanlarının altyapı ihtiyaçlarının karşılanacağını aktardı.

2 OTEL VE BUNGALOVLAR YAPILACAK

Milli park içindeki yürüme yollarının kaplanacağını ve ışıklandırılacağını ifade eden Bayrak, "Spil Dağı’na çıkış yolları olan 24 kilometrelik Manisa-Atalanı ile 18 kilometrelik Atalanı-İzmir yollarının standardı çok düşük. Çalışmalar bittiği azaman yollar mevcut haliyle ihtiyaca cevap vermeyecek. Yolun standardının arttırılması için, yani ışıklandırma, bariyer yapımı, tanzim ve uyarı levhaları, bakım ve onarımın, karayolları ağına alınması için çalışacağız" dedi.

Alt yapının tamamlanmasından sonra yapılacak ihalede biri 236 yataklı, diğeri 132 yataklı iki otel, spor sahaları ve 42 adet 1 artı 1 ve 2 artı 1 bungalovlar yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!