2012’de 15 bin ‘şüpheli’ işlem

Güncelleme Tarihi:

2012’de 15 bin ‘şüpheli’ işlem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 00:00

Mali suçlarla mücadele konusunda Türkiye’nin önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Son yıllarda şüpheli işlemlerin bildirilmesi ve müşterinin tanınması konusunda önemli adımlar atıldı. 2011’de 9 bin 179 adet olan şüpheli işlem bildirimleri, 2012’de, 15 bin 294 adete yükseldi” dedi.

Haberin Devamı

Aklama suçu işlediği gerekçesiyle de 177 kişi hakkında suç duyurusu yapıldığını söyleyen Şimşek, “Terör örgütlerinin yurtiçi ve yurtdışındaki propaganda, silahlı faaliyetleri ve lojistik desteğini sürdürebilmeleri için gerekli olan ulusal ve uluslararası mali kaynakların mutlaka kurutulması gerekiyor” dedi.

SIKI İŞBİRLİĞİ ŞART

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, ‘Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi’ konulu panelde konuşan Şimşek, tartışılan konunun, hem iktisadi hem de sosyal bir yönü olan karmaşık bir konu olduğunu vurguladı. Bu anlamda Türkiye’nin gerek ulusal gerekse uluslararası bazda sıkı işbirliğine ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Şimşek, bu anlamda MASAK’ın faaliyetlerinin büyük önem kazandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!