Kaçak akaryakıt satana teşhir

Güncelleme Tarihi:

Kaçak akaryakıt satana teşhir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 00:00

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi” konulu panele katıldı.

Haberin Devamı

Yazıcı, Bakanlığın ekonomik suç örgütleriyle ve faaliyetlerini kayıt dışı yürüten kesimlerle, teknolojinin de imkanlarını kullanarak etkin bir mücadele sürdürdüğünü bildirdi.
Yazıcı, şöyle konuştu:

KAÇAĞA KARŞI YENİ KANUN

“Kaçakçılıkla mücadeleyi daha da etkin hale getirecek, özellikle akaryakıt, tütün ve tütün mamulleri başta olmak üzere, kaçakçılıkla daha etkin mücadeleyi gerçekleştirecek bir kanun tasarısı, Bakanlar Kurulu’nda kabul edildi, önümüzdeki günlerde sayın Başbakanımızın imzasından sonra Meclise sunulacak. Burada amacımız, el konulan ürünlerin depolarda beklemesine yol açmadan kısa sürede tasfiyesini sağlamak. Akaryakıt kaçakçılığına karşı istasyonlarda yapılan kontrollerde, sadece kaçak akaryakıt bulunan pompa mühürleniyor. Yani adam kaçakçılık yapıyor, bir ayağını bağlıyorsunuz diğeri serbest. Yeni düzenlemeyle bunu ortadan kaldırıyoruz. Böyle bir fiili işlenmiş olduğunun tespiti halinde o işletme, derhal geçici olarak faaliyetten men edilecek. Ayrıca, bu tür fiilleri icra edenleri de belli bir prosedür içinde kamuoyuna teşhir edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!