11 bin kişiyi çıkarıp, bireysel bankacılıkta küçülecek

Güncelleme Tarihi:

11 bin kişiyi çıkarıp, bireysel bankacılıkta küçülecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 16:39

Dünyanın en büyük bankacılık gruplarından Citigroup, ağırlıklı bölümü bireysel bankacılık olmak üzere 11 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Citibank Türkiye'de de bireysel bankacılık faaliyetlerini satma kararı aldı. Banka sadece ticari ve kurumsal bankacılık faaliyetlerine ağırlık verecek.

Haberin Devamı

Citigroup'tan yapılan açıklamada, verimliliğin artırılması için böyle bir karar alındığı ve işten çıkartılacak 6 bin 200 kişinin bireysel bankacılık birimlerinden olacağı belirtildi.

Şirket, yeniden yapılanma ile birlikte 2012’nin dördüncü çeyreğinde 1 milyar dolar, 2013 yılının ilk yarısında ise 100 milyon dolarlık tasarruf sağlamayı planlıyor. İşten çıkarmalardan etkilenecek ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Pakistan, Paraguay, Uruguay, Romanya, ABD, Brezilya, Hong Kong, Güney Kore ve Macaristan bulunuyor. 

Yeni CEO Michael Corbat ise “Bize yeterli geri dönüşlerin olmadığı bölgeleri ve ürünleri belirledik” diye konuştu. Corbat, “Kapasitemizi aştığımız yerlerde maliyetleri düşürerek faaliyet verimimizi arttırmaya devam edeceğiz” dedi. Corbat yedi hafta önce CEO’lık görevini Vikram Pandit’ten devralmıştı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE BİREYSEL BANKACILIK BÖLÜMÜNÜ SATIYOR

Citibank Türkiye tarafından yapılan açıklamada ise, "Citi, ülkemizde kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanma yönünde stratejik karar almıştır. Kurumsal ve ticari bankacılık,  dünyanın yüzden fazla ülkesinde faaliyet gösteren Citi’nin  önümüzdeki dönemde Türkiye’de müşterilerine yüksek katma değer sağlayabileceğine inandığı bankacılık faaliyetleridir. Bu bağlamda Citi, bugün açıklanan global stratejisinin bir parçası olarak, Türkiye’deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı almıştır" denildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!