İlk emekli maaşını 104 yaşında aldı

Güncelleme Tarihi:

İlk emekli maaşını 104 yaşında aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2012 17:30

BURSA’da yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı emeklisi olan 104 yaşındaki İbrahim Eren, bugün ilk maaşını aldı. Eren, aldığı maaş ile ilk iş olarak İstanbul’daki eşinin mezarını yaptırmak, daha sonra da memleketi Siirt’e gitmek olduğunu söyledi.

Merkez Osmangazi İlçesi Doğanbey Mahallesi’nde yaşayan ve Türkiye’nin en yaşlı emeklisi olan 6 çocuk ve 60 torun sahibi İbrahim Eren, bugün ilk maaşı olan bin 200 TL aldı. Maaşını alır almaz İstanbul’a gideceğini söyleyen Eren, "İlk olarak, 2004 yılında vefat eden eşimin mezarını yaptıracağım. Daha sonra memleketim Siirt’te giderek, yakınlarımı ziyaret edeceğim. Ben 104 yaşına kadar ’az ye çok gez’ anlayışıyla yaşadım. Bundan sonra daha çok gezeceğim" diye konuştu.

Bugüne kadar inşaatlarda iş buldukça çalışan ve emekli olabilmek için geçen yıl SGK Bursa Müdürlüğü’ne başvuran Eren, burada 9 aylık prim günün eksik olduğunu öğrenmişti. Bunun üzerine prim günlerini doldurmak için 103 yaşında bir inşaatta bekçilik yapan Eren, 3 bin 600 günü tamamlanınca, emekliliğe hak kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!