Kırmızı taban işgali

Güncelleme Tarihi:

Kırmızı taban işgali
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 00:00

Fiyatları 900-10.000 TL arasında değişen, kırmızı tabanıyla meşhur Christian Louboutin, iki mağaza açarak faaliyet gösterdiği İstanbul’da rekor satışa koşuyor. Dört ayda 2000 çift ayakkabı satan markaya turist ilgisi de yüksek.

Haberin Devamı

KIRMIZI tabanlarıyla meşhur Fransız Christian Louboutin ayakkabılarına Türkiye’deki ilgi giderek artıyor. Beymen mağazalarında sezonda 1700 kota ile satılan marka, gelen yoğin talebi karşılamak için dört ay önce Nişantaşı ve İstinyePark’ta birer mağaza açtı. Beymen Genel Müdürü Elif Çapçı, Beymen zincir mağazalarında büyük ilgi gören markanın kendi butiklerine kavuşmasıyla ilginin de fazlasıyla arttığını söyledi. Çapçı, Beymen’in ayakkabı departmanı içindeki ciroda birinci sırada yer alar markanın ilk mağazasını 4 ay önce Nişantaşı’nda actığını hatırlatarak, “Dört aydır açık olan Nişantaşı’ndaki butikte, bugüne kadar yaklaşık 1.500 çift, İstinyePark’ta ise ilk 15 günde 360 çift ayakkabı satıldı” dedi.

/images/100/0x0/55ea25cdf018fbb8f86e1ff3

Haberin Devamı

10 BİN LİRAYA AYAKKABI

Christian Louboutin kadın koleksiyonunda fiyatlar 895 liradan başlıyor ve 9.995 liraya kadar çıkabiliyor. Erkek koleksiyonunda ise minumum fiyat 825 lira ve 2.875 liraya kadar çıkabiliyor.

YÜZDE 25’İ TURİSTLERE

Türk tüketicinin markaya büyük sevgi duyduğunu vurgulayan Elif Çapçı, turistlere satışın da sürekli arttığını söyledi. Çapçı şu bilgileri aktardı: “Bu yıl turist müşteri sayısında ciddi bir büyüme yaşandı. Geçtiğimiz yıl müşteri portföyümüzün yüzde 5’ini turistler oluştururken bu yıl yüzde 25’e yükseldi.”

MAĞAZADAN SİNERJİ

Çapçı, butiklerin açılmasının Christian Louboutin’e olan ilgiyi daha da arttırdığını belirterek, hem Beymen mağazalarında hem de butiklerdeki satış oranlarının giderek arttığını söyledi. Çapçı, “Türkiye, Christian Louboutin için iyi bir pazar. Türk kadınları ve erkekleri güzel ve kaliteli giyinmeyi seviyor! Diye konuştu.

Sadece kadınlar değil erkekler de düşkün

TÜRKIYE‘nin dünya modasının, trendlerin belirlendiği New York, Paris, Milano gibi diğer moda şehirleriyle eş zamanlı olarak takip ettiğini anlatan Elif Çapçı şöyle konuştu: “Christian Louboutin de tüm bu şehirlerde olduğu gibi Türkiye’de de hem erkekler hem de kadınlar tarafından çok seviliyor. Çanta ve ayakkabı tutkusu denince herkesin aklına ilk olarak kadınlar gelir ama erkeklerin de markaya gösterdiği ilgi çok büyük. Kadınlar ayakkabıya tutkuyla bağlı; bu özellikle Türk kadınına has bir durum değil. Ancak son yıllardaki satış grafiği ve en çok tercih edilen kategorilere baktığımızda ayakkabı ve çanta ön plana çıkıyor.”

Haberin Devamı

Ayakkabı yaptıran kırmızı taban istiyor

SON dönemde Türkiye’de popülaritesi artan Christian Louboutin markasına ilginin bir yansıması olarak, ayakkabı yaptıranlar arasında kırmızı taban isteyenlerin sayısının da arttığı söyleniyor. Konuyla ilgili Elif Çapçı, “Markanın tüm koleksiyonu Beymen’lerde ve butiklerde mevcut. Müşterilerimize geniş bir ürün gamıyla hizmet veriyoruz ve hemen hemen herkes aradığı modeli bulabiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!