Avrupa ‘resmen’ durgun

Güncelleme Tarihi:

Avrupa ‘resmen’ durgun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2012 00:00

Euro Bölgesi son çeyrekte yüzde 0.1 daraldı. Bir önceki çeyrekte de yüzde 0.2 daralan Euro Bölgesi böylece resmen ekonomik durgunluğa girdi.

Haberin Devamı

İkinci çeyrekte de yüzde 0.2 daralan euro bölgesi böylelikle resmen ekonomik durgunluğa girmiş oldu. Avrupa’daki borç krizinin etkilerini hisseden İtalya ve İspanya bir yıldır daralma içindeydi. Kıtanın iki büyük ekonomisi Almanya ve Fransa’nın kaydettiği yüzde 0.2’lik büyüme bölgenin toplam büyümesini artıya geçirmeye yeterli olmadı.
İtalya ve İspanya’nın yanında Hollanda’nın da ekonomisi daralırken, Belçika’nın büyüme oranı azaldı. London School of Economics’ten Paul De Grauwe, son verilerle ilgili olarak, “Tamamen kendi ellerimizle yarattığımız iki dipli bir durgunluğa girmiş durumdayız. Bu durgunluğa güneydeki ülkelerin kemer sıkma politikalarını aşırı boyutlara taşıması ve kuzey ülkelerinin konuyla ilgili bir şey yapmak istememesi neden oldu” şeklinde konuştu. Avrupa Komisyonu ise 2012 yılının tümü için Euro Bölgesi’nde yüzde 0.4’lük daralma beklendiğini belirtti.

Haberin Devamı

En iyi yol kesinti

AVRUPA Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, hükümetlerin izleyecekleri en iyi yolun vergi artışları yerine harcama kesintileri olduğunu söyledi.  Draghi “Konsolidasyon çabasının güvenilir, geri dönülmez ve yapısal olması önemledir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!