'Biz 10'a veriyoruz onlar 210'a satıyor'

Güncelleme Tarihi:

Biz 10a veriyoruz onlar 210a satıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2012 10:43

Türk markalarının yıllardır fason üretim yaparak büyük zaman kaybettiklerini belirten Zamate Tekstil Marka Direktörü Erdoğan Ekincioğlu, “Bizden 10 Euro’ya alıp, 210 Euro’ya satıyorlar. Devlet gereken her desteği veriyor. Artık markalaşma zamanı. Paramızı yabancıya kaptırmayacağız” diyor

Haberin Devamı

Bugüne kadar Türkiye’deki binlerce tekstil firmasının yaptığı gibi yabancı markalara çalışarak büyük kayıplar yaşayan firmalardan biri olan Zamate Tekstil, bu gidişe artık ‘dur’ diyerek hamlesini yaptı. Massumi Dutti, Marlboro, Liberty, Giordano ve Luchiano Visconti gibi dünyanın önemli markalarına fason üretim yapmayı durdurdu.

Köklü bir firma olduklarını ve 27 yıllık tecrübeye sahip olduklarını belirten Zamate Tekstil Marka Direktörü Erdoğan Ekincioğlu, şunları söyledi: “Zamate Tekstil 1985 yılında şu anda Yönetim Kurulu Başkanımız olan Mehmet Altun tarafından kuruldu. 27 yıllık birikimimizi artık değerlendirme vaktinin geldiğini düşünerek markalaşma atağına giriştik. 3 yıl önce başlattığımız markalaşma çalışmaları çerçevesinde tüm hazırlığımızı yaptık. 10 kişilik bir Ar-Ge ekibi oluşturduk. Tasarım ekibinin başında da Avrupa’nın önemli moda merkezlerinde görev yapan eşim Dilek Ekincioğlu bulunuyor. Bu birikim ve deneyimle yola çıkarak emeklerimizin karşılığını almaya karar verdik. Artık işin kaymağını yiyen yabancıya dur dedik.”

Haberin Devamı

‘İŞİN KAYMAĞINI YABANCILAR YİYOR’
Türk üreticisinin küçük bir bedel karşılığı üretim yaparak kazancın büyüğünü yabancıya kaptırdığını belirten Ekincioğlu, “Binlerce firma var bu şekilde çalışan. 10 Euro’ya mal edilen bir gömleği Avrupalı markalar kendi etiketlerini koyarak 210 Euro’ya satıyorlar. Burada Türk üreticisinin kazancı da 10 Euro’luk toplam maliyetin içinde küçük bir yer alıyor. İşin kaymağını da Avrupalı, özellikle de Alman markalar yiyor.

Son yıllarda devletin büyük teşvikleri sözkonusu olunca biz de markalaşma düşüncemizi hızlandırdık. Ve Zamate Gömlek markasını hayata geçirdik. Dünyanın sayılı markaları içerisinde bulunan özellikle Almanya başta olmak üzere Hollanda ve Kanadalı firmalara ‘DUR’ dedik. Onlardan daha kaliteli üretim yapıp, Zamate markasıyla daha ucuza satmaya karar verdik.” Dedi.

‘EN İYİ GÖMLEK 24 EURO’YA MAL OLUR’
Günlük kapasitelerinin bin 200 adet olduğunu ifade eden Ekincioğlu, gerektiğinde 5 bin adete kolaylıkla çıkabileceklerini söyledi. En büyük deneyimlerini Avrupa’da edindikleri için ilk merkezi Avrupa’ya açtıklarını belirten Zamate Tekstil Marka Direktörü Erdoğan Ekincioğlu, şöyle devam etti: “Ekim ayının ilk haftası Almanya’da Düsseldorf’taki bölge merkezimiz faaliyete geçti. Devletimizden kira ve reklam gibi destekler de alıyoruz.

Haberin Devamı

O yüzden en iyi gömleği üretiyoruz. En kaliteli gömlek 24 Euro’ya mal olur. Biz bu gömleği 80-120 TL arasında değişen fiyatlarla satmaya başladık. Dubai ve Güney Afrika’da bölge merkezi kurma hazırlığımız var. Daha sonra da bayilik vermeye başlayacağız. Türkiye’de ise merkezimizi Tekstilkent’te kurduk. Yani markalaşma atağımıza yurt dışında başladık. Türkiye’de de henüz bayilik vermediğimiz için de şu anda sadece internetten satışa başladık. Bizim 80-120 TL civarına sattığımız ürünün aynısını Alman markalar 400 Euro’ya satıyorlar. Bizim fiyatlarımızla başa çıkmaları mümkün değil”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!