Bakan Yıldırım, iPhone 5 için kuyruğa girenleri eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yıldırım, iPhone 5 için kuyruğa girenleri eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 11:42

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tüm dünyada satış rekorları kıran ve 3 günde 5 milyon adet satan iPhone 5 alabilmek için sıraya girenleri eleştirdi. Yıldırım, "Üretileni kıskandığımız yok ama biz de üretelim" dedi.

Haberin Devamı

Çinli telekom şirketi Huawei’nin 10 yıl kutlamalarına katılan Yıldırım, Türkiye’deki akıllı telefon çılgınlığına şaşırdığını dile getirerek, iPhone 5’i eleştirdi.

Yıldırım şunları söyledi:

"Alıp kullanmak kolay. Bir telefon için gece sıraya giriyorlarmış,  kuyrukta yatıyorlarmış, hatta Türkiye'deki tedarikçiler adam tutup, oraya  gönderip otel, yol parasını ödüyorlarmış, yahu bu akla ziyan bir iş. Bu  memleketin insanı, kaynağı, fiyaka için mi yapıyor? Bu ülkenin daha fazlasını  yapması lazım. Arkadaşlar, çırayla mumla haberleşmeyelim, en güzelini kullanalım  ama en güzelini de yapalım. Yapabilecek kapasitemiz var. Yoksa üretenlere karşı  kıskançlığımız yok ama biz de üretelim. Bizim ürünümüz de ne güzel ürünmüş diye  konuşulsun, kapış kapış gitsin. Çözüm ortağınız Huawei ve benzerleridir.  Bilişimde 10 yıl bir asır gibidir. Bilişim, son 20 yılda yenilikten yeniliğe  koşuyor. Birçok ürün sadece iletişimle değil, bütün alanlarda hayatınızın bir  parçası haline geliyor. İnsanların sosyal paylaşım sitelerinde internette,  bilgisayar başında geçirdiği vakti aile, uyku ve sosyal hayata harcadığı vakitten  daha fazla olduğunu görüyoruz. Zamanı nasıl yönetiyoruz? Bilişimde bulut sistem  üzerine hep beraber daha çok yoğunlaşmamız lazım. Herkes faklı şey yapsın.  Enerjiyi boşa harcamayalım. Bilişimdeki hedeflerimizin, 2023'e yönelik  tespitlerimizin ve yetersiz olduğunu düşünüyorum. Birkaç sene sonra bunları  gözden geçirmemiz gerekeceğini biliyorum. Son 10 yıl bunu bize gösterdi. Son 10  yılın değerleri gelecek 10 yıl için neler olabileceğini gösteriyor."

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!