Çikolota imparatoru KuÅŸadası'nda

Güncelleme Tarihi:

Çikolota imparatoru Kuşadasında
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 14, 2012 11:27

Dünyanın en zenginlleri arasında ilk 15’te gösterilen ABD’li çikolata imparatoru ve dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Forrest Mars, ailesiyle Kuşadası’na tatile geldi. Daha sonra Şirince'ye giden Mars, saç kavurma ve güveç başta olmak üzere Türk yemeklerine hayran kaldı.

Haberin Devamı

 

"Dione Sky" adlı 45 metre uzunluÄŸunda, 10 kamaralı süper lüks yatını KuÅŸadası Setur Marina’ya demirleyen Forrest Mars’ın, AÄŸustos ayı sonuna kadar Akdeniz koylarında gezeceÄŸi öğrenildi.Â

Çikolata devi Kuşadası'nda - Foto Galeri

Meryem Ana ve Efes antik kentini gezen Forrest Mars, daha sonra Åžirince’ye geçti.Â

Mars'a burada, Türk mutfağından özel yemekler hazırlandı. Saçta kavurma ve güveç başta olmak üzere Türk yemeklerine hayran kalan Mars ailesinin, önümüzdeki yıllarda yapacakları tatillerde de Kuşadası’nı programlarına alacaklarını ifade ettikleri öğrenildi.

Fortune dergisi listesinde 2010 yılında yıllık 30 milyar liralık cirosuyla ilk beş sırada yer alan Forrest Mars ve ailesi, dünyanın en büyük çikolata ve şekerleme üretiminin yanı sıra evcil hayvan ve diğer gıda sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Forrest Mars bireysel olarak Forbes Dergisi'in en zenginler listesinde 13.8 milyar dolarlık serveti ile 52'inci sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük çikolata ve şekerleme şirketine sahip olan Mars'ın markaları arasında Milky Way, M&M's, 3 Musketeers, Twix, Skittles ve Snickers bulunuyor.

Türkiye son dönemde yatlarıyla gezen dünyaca ünlü zenginlerin daha fazla ilgi olmaya başladı. Son olarak yakın zamanda Rusya'nın en zenginlerinden Alüminyun kralı Oleg Deripaska yatında yaptığı tatilini ailesiyle birlikte Ege sahillerinde gerçekleştirmişti.

Çikolota imparatoru Kuşadasında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!