Akbank’ın uluslararası danışma kuruluna 3 yeni üye geldi

Güncelleme Tarihi:

Akbank’ın uluslararası danışma kuruluna 3 yeni üye geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

AKBANK Uluslararası Danışma Kurulu’na, 3 yeni üye katıldı. Zürih Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Joseph Ackermann, Çin Kalkınma Bankası Başkan Yardımcısı Gao Jian ve M. Klein and Company’nin Yönetici Ortağı Michael Klein kurulun yeni üyeleri oldu

Haberin Devamı

Kurulun yeni üyesi Joseph Ackermann, uzun süre Deutsche Bank CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttükten sonra Mart 2012’de Zurich Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralmıştı. Ackermann aynı zamanda Uluslararası Finans Enstitüsü Başkanlığı’nı da yürüttü. M. Klein and Company’nin Yönetici Ortağı Michael Klein ise, Birleşmiş Milletler Gıda Programı’nın Özel Danışmanı olması ve Lehman Brothers’ın devri sürecinde Barclays Bank’a danışmanlık hizmeti vermesiyle dikkat çekiyor.

Bilgi kritik önemde

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, günümüz dünyasında bilginin giderek değerlendiğini belirterek, “Söz konusu 3 yeni üyenin Akbank Uluslararası Danışma Kurulu’na katılmasıyla kurulumuz daha da güçlendi. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu hassas ortamda her türlü bilgi kritik önem taşıyor. Kurulumuz’da uluslararası prestijli üyelerin bulunması Türk ekonomisinin sahip olduğu fırsatların küresel alanda daha iyi anlaşılmasına önemli fayda sağlayacaktır Adımlarımızı doğru yönde ve zamanda atabilmemiz açısından Akbank Uluslararası Danışma Kurulu’nda yapılan değerlendirmelerin çok önemli bir referans oluşturduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Eski IMF Başkanı da üye

Başkanlığını Dr. Kemal Derviş’in yaptığı Akbank Uluslararası Danışma Kurulu üyeleri arasında IMF eski Başkanı ve İspanya eski Başbakan Yardımcısı Rodrigo de Rato, Dünya Bankası eski Başekonomisti Lord Nicholas Stern, Lloyds Banking Group Başkanı Sir Win Bischoff ve Olayan Financing Company Genel Müdürü Lubna Olayan da bulunuyor. Kurulun diğer üyeleri ise şöyle: Jean Pisani-Ferry (Bruegel Düşünce Kuruluşu Direktörü), Suzan Sabancı Dinçer (Akbank Yönetim Kurulu Başkanı), Hayri Çulhacı (Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Üye), Hakan Binbaşgil (Akbank Genel Müdürü).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!