21’inci Yüzyıl Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

21’inci Yüzyıl Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2002 10:47

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Century 21 Türkiye'de faaliyetlerine başlıyor. Uzel Emlak bünyesinde hizmet verecek olan şirket sektörde güvenilirliği artırmayı ve kurumsallaşmayı sağlamayı hedefliyor. Genel Müdür Arman Özver iddialı konuşuyor: ‘‘Türkiye'de gayrimenkul danışmanlığında akla gelen ilk isim olacağız.‘‘

Türkiye'de gayrimenkul danışmanlık sektörü piyasaya yeni bir ismin gelmesiyle hareketleniyor. Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık kuruluşlarından Century 21 Türkiye'de de faaliyet göstermeye başladı. ABD'den başlayarak 90 ülkeye yayılan ve yedi bin 200'den fazla ofiste hizmet veren şirket sektöre pek çok yenilik getirmeyi ve güvenilirliği artırmayı planlıyor.

Century 21 Türkiye'de Uzel Yapı Ünitesi'ne bağlı olarak kurulan Uzel Emlak Hizmetleri A.Ş. bünyesinde hizmet verecek. Halen, bayilere verilecek olan standart eğitim programı Türkçe'ye çeviriliyor. Şirketin Genel Müdürü Arman Özver Türkiye'de sektöre çok doğru bir zamanda giriş yaptıklarını söylüyor: ‘‘Ekonomik kriz süresinde geleceğe dönük çalışmanın ve üretmenin esas olduğuna inanıyoruz. Bu ortamda yatırım yapmak ve ileriye olumlu bakmak çok önemli.‘‘

ÖZEL ŞART ARANMIYOR

Şu ana kadar İstanbul'da altı franchise ofisi açılmış. Özver büyük illerin dışında Denizli, Trabzon, Samsun, Urfa, Malatya gibi birçok ilden talepler geldiğini vurguluyor.

Franchise almak için herhangi bir şart aranmıyor. Ancak bazı etik kurallara çok önem veriliyor. Franchise verilecek kişilerin bu kuralları uygulaması şirket için önem taşıyor.

Bir franchise almanın bedeli 15 bin dolar. Bu miktar altı taksitte ödenebiliyor. Franchise alan kişiler ücretsiz eğitimden geçiriliyor.

‘‘Öncelikle idari işler, ofis yönetimi, insan kaynakları gibi gayrimenkul alanında satış-pazarlama konularında eğitim verilecek. Daha sonra 'tapu nedir', 'ruhsat çıkartılırken ne yapılır','kontrat yapılırken nelere dikkat edilir' gibi bürokrasiyle ilgili konular ele alınacak. Bu eğitimler belli sürelerde tekrarlanacak ve ek eğitim paketleri devreye sokulacak.‘‘

Özver şirketin en önemli hedeflerinden birinin emlak fiyatlandırmasına standart getirmek olduğunu söylüyor. Century 21 aynı zamanda bir takım yan hizmetler verecek. Nakliye, mimari ya da mühendislik hizmetleri, parkeden seramiğe çeşitli malzeme ihtiyaçları Century 21'in anlaşmalı olduğu belli firmalar tarafından tüketiciye sunulacak.

İSTİHDAM ARTACAK

2002'de toplam 120 franchise ofisi açılacak. Özver böylece birçok kişiye istihdam sağlanacağını belirtiyor: ‘‘Bir ofiste en az altı kişi çalışacak. Bu yıl içinde yaklaşık bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Yan sektörlerle birlikte bu rakam birkaç bine çıkacak.‘‘

Planların arasında emlak satışını bir bankayla ortak olarak gerçekleştirmek de var: ‘‘Müşterilere konut kredisi verilerek kolaylık sağlanacak. Çeşitli yerel bankalarla görüşmeler devam ediyor. İnternet üzerinden satış 15 Ocak itibariyle devreye girdi‘‘.

Kurumun tanıtım seminerleri her hafta salı ve perşembe günü saat 19.00'da Uzel Emlak Hizmetleri A.Ş. ofisinde gerçekleşiyor.

(Bilgi için tel: 0212 212 32 90)

En hızlı büyüyenler

Entrepreneur Dergisi '2001'in dünyada en hızlı büyüyen franchise markaları'nı belirledi. 500 şirketin bulunduğu listede ilk 10 şöyle:

1 Burger King

2 McDonalds

3 Century 21

4 Worldsites

5 Kentucky Fried

Chicken

6 Subway

7 Jani-King

8 Blimpie

Sandwiches

9 Mail Boxes

10 Choise Hotels
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!