Yunanistan'da vatandaÅŸlar çöpleri karıştırmaya baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistanda vatandaşlar çöpleri karıştırmaya başladı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 16:09

Avrupa iflas etme olasılığı her geçen gün artan ve eurodan çıkıp çıkmayacağı tartışılan Yunanistan'dan gelen fotoğraflar ülkenin son halinin resmini çizer şekilde.

Haberin Devamı

AP ajansının geçtiÄŸi bir karede aslen Romalı olan bir aile, süpermarketin tarihi geçtiÄŸi için attığı yumurtaları çöpten toplarken görüldü.  Â

İşsizlik oranı yüzde 22 seviyesiyle Avrupa'nın en yüksek seviyelerine çıkan Yunanistan'da bugün 90 bin aile elektrik faturalarını ödeyemediği için elektriksiz kaldı.

Ekonomik darboÄŸazda bulunan Yunanistan'da,  kriz nedeniyle elektrik faturalarını ödeyemeyen 90 bin aile elektriksiz kaldı.   Â

Mali krizle mücadele temelinde alınan ekonomik tedbirler çerçevesinde taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerle birlikte gelen yüksek elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekenlerin sayısı gün geçtikçe artarken, yılın ilk  beÅŸ ayında faturalarını ödeyemeyen 30 bin ailenin daha elektriÄŸinin kesilmesiyle "karanlığa gömülen" aile sayısının 90 bine ulaÅŸtığı bildirildi.  Â

Haberin Devamı

Yunanistan Elektrik Kurumu'nun (DEH), daha önce de elektrik faturasını ödemekte zorluk çeken ancak, buna ek vergilerin de eklenmesiyle ödemeyi tamamen  durduran bir milyonun üzerinde aboneye uyarı mektubu gönderdiÄŸi öğrenildi. Â

EK VERGÄ°LER FATURALARLA ÖDENÄ°YORÂ

DEH'in, abonelerinden Kasım ayında 388,9 milyon euro olan alacağının  Mayıs ayında 668,1 milyon avroya ulaştığı bildirildi.

Yunanistan'da, ekonomik yardım karşılığında AB, Avrupa Merkez Bankası ve  IMF ile imzalanan memorandum çerçevesinde Papadimos hükümeti döneminde taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergilerin elektrik faturalarıyla tahsil edilmesi  geçim sıkıntısı çeken vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Kriz nedeniyle gelirleri azalan vatandaşların çoğu elektrik faturalarını taksitle ödeme yoluna giderken, faturalarını ödeyemeyen abonelerin ise elektriği  kesiliyor.

YARDIM ALAMAYABÄ°LÄ°R
Ülkede iç ve dış borç finansmanı Avrupa Birliği ve IMF'den alınan paralarla sağlanırken AB'den Atina'yı korkutacak bir açıklama geldi.

İsmini vermek istemeyen yetkili uluslararası kurumların talep ettiği reformların gerçekleşmemesi durumunda Atina'nın kurtarma paketinde geri kalan dilimleri alamayacağını söyledi.

Yetkili, "Avrupa Birliği maliye bakanları işlerin yoluna girdiği konusunda açıklama yaptığı sürece ödeme yapılmayacak" dedi.

Haberin Devamı

BAÅžBAKAN ZAMANI Ä°STEDÄ°
Bütün bunların yanı sıra Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras Cuma günü AB ve IMF yetkililerinden kurtarma paketi için gerekli reformları yapmak adına verilen sürenin iki yıl daha uzatılmasını talep etti.

Son beş yıldır ekonomik durgunluk içinde olan Yunanistan'ın Başbakanı Samaras, "İki yıllık bir uzatma talep ettik" dedi.

Samaras aynı zamanda Atina'nın yeni yönetiminin talep edilen bütçe isteklerini yerine getirme sözü de verdi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!