İşte Bursa'da üretilecek yeni Clio

Güncelleme Tarihi:

İşte Bursada üretilecek yeni Clio
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 17:00

FRANSA eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin tüm baskılarına rağmen, Haziran ayından itibaren 200 milyon Euro yatırımla Bursa’da üretilmeye başlanan Clio 4 gün yüzüne çıktı. Aracın Türkiye'de yılın son çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Bursa’da yılda 160 bin adet üretilecek Clio 4’ün yerlilik oranı artırılarak daha çok sayıda yerli yan sanayi firmasıyla çalışılmaya başlandı.

Yeni Clio 4'ün en önemli üretim üssü olan Bursa dışında, Fransa Flins fabrikasında da Clio 4 üretimi yapılacak. Renault yeni Clio'dan dünya çapında yılda 350 bin adetlik satış yapmayı planlıyor.

İŞTE YENİ CLIO / FOTO-GALERİ

Renault'un yeni yüzü

Clio 4, markanın yeni tasarım anlayışını yansıtan ilk model unvanını da taşıyor. LED'li geniş farları, sportif hatları, keskin bakışları ve ızgarasındaki büyük marka amblemiyle yeni Cilo, sınıfındaki en sportif modellerden biri olacak.

Geniş bir motor seçeneği bulunacak yeni otomobilde, 1.2 lt benzinli ve 1.5 dCi motorun farklı güçlerdeki versiyonları kullanılacak. Ancak Clio 4'ün en fazla dikkat çeken yeni motoru, 900 cc hacimli, 3 silindirli 108 beygir güç, 160 Nm tork üretecek, turbo beslemeli benzinli motoru olacak. Araç bu motorla 100 km'de 4.3 litre yakıt tüketecek. 1.dCi motorun yakıt tüketimi de 100 km'de 3.2 litre.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!