İşçi patron bir oldu, teröre lanet kustu

Güncelleme Tarihi:

İşçi patron bir oldu, teröre lanet kustu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2012 16:18

Hakkari'de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 8 asker ile yaralanan 16 asker için iş dünyası işçisiyle, patronuyla birlik oldu. Çeşitli sendika ve sivil toplum örgütlerinden gelen tepkilerde teröre lanet yağdı.

Haberin Devamı

İşte o tepkiler:

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise terör saldırılarını gerçekleştirenlerin içlerinde barışa ve kardeşliğe dair en ufak bir kırıntı kalmadığını bildirdi.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırılarının sadece kahraman askerlere değil insanlığın ve barışın kalbine yapıldığını, terörden  medet umanları ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri tarihin hiçbir zaman  affetmeyeceğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Mehmetçiklerimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu alçak saldırıları gerçekleştirenlerin vicdanlarda ve insanlığın temel değerlerine inanan yüreklerde hesabı çok ağırdır. Maalesef bu saldırıları gerçekleştirenlerin içlerinde barışa ve kardeşliğe dair en ufak bir kırıntı kalmamıştır. İş dünyası  adına hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve  yüce milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican  Ebedinoğlu yaptığı açıklamada, "Yıllardır aynı tablo ile karşı  karşıyayız. Manzara yine aynı, aktörler yine rolünü oynadı" şeklinde duygularını dile getirdi.

Tam da bölgenin hem siyasi arenadaki olumlu havaya hem de barış umuduna biraz daha yaklaştığını düşündüğü bir anda defalardır aynı saldırılar, aynı  çatışmalar aynı haberlerle karşı karşıya kaldıklarını belirten Ebedinoğlu, şunları söyledi:

"Devletin de, hükümetin de bunun nereden kaynaklandığını bilmesi gerekiyor. Sorunun özü, çatışmalı süreçte barışın tartışıldığı bir ortamda bir bakıyorsunuz ki bir saldırı düzenlendi. Onlarca şehit haberi ile yine bölge  derinden sarsılıyor. Bu saldırıların, sadece barışı istemeyen kesimler tarafından yine yönlendirildiğini ve hayata geçirildiğini düşünüyorum. Artık barışın dilinin ortaya konması gerekiyor. Silahlar susmadan hiç bir barış ortamı sağlanamaz.  Çözüm bulunamaz. Sayın Bülent Arınç daha 3 gün önce Öcalan'ın ev hapsini bile tartışma gündemine getirmişti. Demek ki çözüm aranıyor, çözüm isteniyor.  Tartışılmayacak konular tartılışıyor. Ayrıca tartışılması da lazım. Böyle bir hava yakalanmışken, bu saldırının olması kesinlikle umutlarımızı kırıyor.  Gerçekten bölgenin biraz daha kaosa süreklenmek istendiği net bu şekilde bu saldırı ortaya koyuyor. Saldırıyı kınıyoruz."

Haberin Devamı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan da yaptığı yazılı açıklamada, terörist saldırıyı nefretle kınayan Arslan, şunları kaydetti:

"Terör sorunun çözümü konusunda pek çok kesim tarafından adımların atıldığı, pek çok kesimin elini taşın altına koyduğu bir dönemde, saldırıların  artış eğilimine girmesi, terör örgütünün gerçek yüzünü ortaya koymaktadır. Terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve  toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır. Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önemli bir konuma geldiği bir dönemde,  her türlü olumlu gelişmeye rağmen birilerinin hep terör istediği aşikardır. Bu  süreçte herkes daha soğukkanlı, ama daha kararlı davranmalıdır.”

Haberin Devamı

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak
       
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, terörle mücadele  konusunda mutabakat arayışlarının olumlu şekilde geliştiği süreçte, Dağlıca'da  gerçekleştirilen saldırının, üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu belirtti.

Saldırının, devlet ve millet olarak terörle mücadele konusunda, toplumun  tüm kesimlerinin asgari müşterekte biraraya gelmesi gerektiğine işaret eden  Kavlak, "Ülkemizin birliği, bütünlüğü ve huzuru için, bu mutabakat ortamının gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapmak artık vatan borcu haline gelmiştir"  ifadesini kullandı.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,  Şemdinli'nin Dağlıca kesiminde yaşanan terör saldırısını lanetlediğini belirtti.

Haberin Devamı

Kanlı ellerin hazırladığı, hain planların tetikçiliğini yapan terör örgütünün, haince her saldırısıyla gerçek niyetini ve gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Bayraktar, bu hainlerin ve destekçilerinin amaçlarına asla ulaşamayacağını vurguladı.

Bayraktar, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Şu gerçek asla unutulmamalıdır ki devletimizin, milletimizin birliğine,  dirliğine yönelik hain saldırılar, hepimizi derinden sarsan, yüreklerimizi  dağlayan bu acılar, birliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecek, terörle  topyekun mücadele azmimizi daha da kuvvetlendirecektir. Hain saldırıyı, şahsım ve birliğimize kayıtlı 5.5 milyon çiftçi ailesi adına lanetliyor, aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler camiası ve ülkemize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Hakkari'deki terör saldırısının ardından milletin acısını bir nebze dindirecek kararlı ve rasyonel adımların vakit kaybedilmeden atılması gerektiğini bildirdi.

TİSK'in bu insanlık dışı, canice saldırıyı nefretle lanetlediği ifade  edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ulusumuzun birlik ve beraberliğini engellemeye yönelik uluslararası destekli terörün ve terör örgütünün köküne ve kökenine inilerek milletimizin acısını bir nebze dindirecek kararlı ve rasyonel adımlar vakit kaybedilmeksizin atılmalıdır. Bu çerçevede tek yapılacak iş, bütün siyasal partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bireysel ve partisel görüşlerini bir yana bırakarak ısrarla ve cesaretle geri dönüşü olmayan yol haritası oluşturması ve uygulamaya  koymasıdır. Kelimelerle ifade edilemeyecek bu hain saldırının sorumlularının yakalanması ve cezalandırılması, mücadelenin daha da yoğunlaştırılarak bölücü  terör örgütünün sonunun getirilmesi artık zorunluluk haline gelmiştir."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütünün son çırpınışları olan bu şuursuzca saldırılara devletin gereken cevabı vereceğini bildirerek, "Şehitlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Ancak lanetlediğimiz teröristler bilsinler ki şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Türkiye güçlü bir devlettir" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!