Memur zamlı maaşı yarın alacak, 5.5 aylık fark hesaba yatacak

Güncelleme Tarihi:

Memur zamlı maaşı yarın alacak, 5.5 aylık fark hesaba yatacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 00:00

YARIN 2.6 milyon memur hakem heyetinin belirlediği oranlar kapsamında 5.5 aylık birikmiş farkını ve zamlı maaşlarını alacak. En düşük memur maaşı zamla birlikte aile yardımı ödeneği de dahil 1698 lira olacak.

Haberin Devamı

OCAK ayından beri süreci bekleyen memurlar, hakem heyetinin belirlediği oranlar kapsamında 5.5 aylık birikmiş farkını ve zamlı maaşlarını da yarından itibaren alacaklar. 2.6 milyon kamu çalışanını ilgilendiren maaş hesabına göre aile ve çocuk yardımı dahil en düşük 1633 lira maaş alan memur, zamla birlikte aile yardımı ödeneği de dahil 1698 lira maaş alacak. Zamla birlikte memur 65 liralık artıştan yararlanmış olacak.

1766 liraya yükselecek

Memurlar 1 Temmuz’dan itibaren bu maaşlarının üstüne yüzde 4 daha zam alacak. Böylece memurun zamlı maaşı temmuzda 1766 liraya yükselecek. Yılın ilk 6 ayında enflasyonun yüzde 4’ü geçmesi durumunda bu fark da maaşlara zam olarak yansıyacak. 2.6 milyon memura yarından itibaren 5.5 aylık (1 Ocak-14 Haziran) dönem için fark ödemesi de gelecek. Zam kararına göre en düşük memurun maaşında ilk 6 ay için 65 lira artış olacak. Maliye Bakanlığı’nda zam ödemeleriyle ilgili tüm hazırlıklar tamamlanırken, zamların 500 milyon liraya yakın ek yük getireceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Toplantı 5 gün sürdü

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki heyetle hükümet arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca konu hakem heyetine gitmişti. Hakem heyeti 5 günlük toplantının ardından hükümetin teklif ettiği yüzde 3.5 artı 4’lük zammı yarım puan arttırarak 4+4’e getirmişti.

Üst sınır 6 bin 745 lira oldu

KURUL, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair adlarla kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, 2012’nin ilk  altı aylık dönemindeki aylık ortalama ücret toplamı üst sınırı 6 bin 745 lira olarak tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!