Zirve çok hareketli geçecek

Güncelleme Tarihi:

Zirve çok hareketli geçecek
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 05, 2012 10:55

Dünya Ekonomik Forumu’nun İstanbul'da düzenlediği Ortadoğu- Kuzey Afrika ve Avrasya Bölgeleri Zirvesi bugün Swissotel'de başlıyor. Toplantıyı izleyen Hürriyet Gazetesi yazarlarından Gila Benmayor, zirvenin çok hareketli geçmeye aday olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Benmayor, Zirve ile ilk izlenimlerini hurriyet.com.tr ile paylaştı.
 Â
"Zirvede ilk olarak moderatörlüğünü Cüneyt Zapsu'nun yaptığı Enerji Koridorları toplantısına girdim. Toplantıda özellikle katılımcılar dikkatimi çekti. Hem doğalgaz ve petrol üreten hem de tüketici ülkeler yer alıyordu. Yani arz ve talebi aynı platformda gördük.

Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol daha önceki toplantılarda enerji sektöründe önümüzdeki dönemde Irak'ın öne çıkacağını ifade etmişti. Bugünkü toplantılarda gerçekten Irak'ın öne çıkacağını gördük.

İzlenim olarak toplantılar ve zirve oldukça hareketli geçeceğe benziyor. İlk toplantılar bu izlenimi verdi. Görüşmek istediğiniz bir politikacı ile konuşmak için önceden randevunuzu almanız lazım. İki dakika soru sormak istediğinizde o kişilerin çok önceden verilmiş randevularının olduğunu görüyorsunuz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!