IMF heyetini yırtık kotla karşıladı

Güncelleme Tarihi:

IMF heyetini yırtık kotla karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 16:21

Bir süredir Türkiye'de temaslarda bulunan IMF heyeti, inşaat sektörü ile ilgili bilgi almak için de Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun patronu Ali Ağaoğlu'nu seçti. IMF heyetini yırtık kotla karşılayan Ağaoğlu ile heyet arasında esprili konuşmalar geçti.

Haberin Devamı

IMF heyetini 'bizden para mı istemeye geldiniz?' diye karşıladığını söyleyen Ağaoğlu, çok samimi bir havada görüşme yaptıklarını anlattı. Heyetin bankacılık sektöründe yaptığı görüşmelerin ortalama 45 dakika sürdüğünü belirten Ağaoğlu, "Bizde ise 4 saat kaldılar. Onlara bütün projeleri gezdirdim. Görünce çok şaşırdılar ve çok etkilendiler" dedi.

Ağaoğlu, heyeti karşılarken giydiği yırtık kot pantolonla ilgili de şunları söyledi:

"O gün öyle giyinmiştim. Hatta espri de oldu. Onlara 'bak biz yırtık giyiyoruz ama bu ekonominin de yırtık olduğunu göstermez. Bakmayın yırtık olduğuna, bu pantolon 20 pantolonun parasına eşit' dedim."

IMF HEYETİ İDDİAYA GİRMEDİ

IMF'nin 2012 büyüme tahmininin yüzde 2.3 olduğunu ancak kendisinin piyasanın içinde birisi olarak yüzde 5'ler civarında bir büyüme tahmin ettiğini anlatan Ağaoğlu, "Takım elbisesine iddiaya girelim dedim ama kabul etmediler" dedi.  

Haberin Devamı

 IMF heyetine Türk ekonomisinin dinamizmini ve Türk insanının pratikliğini anlattıklarını kaydeden Ağaoğlu, IMF heyetinin son dönemde kısmi bir yavaşlama olduğunun gözlemlendiğini belirtmesi üzerine de şunları söyledi:

"Bu yavaşlamanın hükümetin talep ve kontrolü altında geliştiğini anlattım. Ayrıca ihracatın büyük bölümünü bugün kriz yaşayan Avrupa ülkelerine yapmamıza rağmen Türkiye'nin yeni ihracat pazarları bulma konusundaki başarılarını gösterdim. Bence ihracat artışında bir sorun yaşanmayacak."

HEYETTE KİMLER VARDI

Ağaoğlu'nu ziyaret eden IMF heyetinde Türkiye masası şefliğine atanan Ernesto Ramirez Rigo, IMF Türkiye yerleşik temsilcisi Mark Lewis, kıdemli uzman Robert Tchaidze, Jaques Miniane ve IMF’de görev yapan Ömer Yalvaç yer aldı.

 https://twitter.com/erenguler

IMF heyetini yırtık kotla karşıladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!