Ziraat 69.6 milyar lira kredi verdi bireyselde öne çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ziraat 69.6 milyar lira kredi verdi bireyselde öne çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2012 00:00

Ziraat Bankası’nın 2012 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre net kârı yüzde 15 artışla 658 milyon TL oldu.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası söz konusu dönem itibariyle 69 milyar 646 milyon TL kredi kullandırdı. Krediler içinde en büyük kalemi 30 milyar 410 milyon TL ile bireysel krediler oluştururken, geçen yılın aynı dönemine göre kredilerdeki en yüksek artış yüzde 28 ile tarımsal kredilerde yaşandı. Ziraat Bankası’nın aktif toplamı ise anılan dönemde 154 milyar 482 milyon TL oldu.

İyileşme kaydedildi

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın, faaliyetlerini dengeli bir bilanço yapısı doğrultusunda gerçekleştirmekte olduğunu ve önceliklerinin özkaynakları ile uyumlu bir bilanço büyüklüğü olduğunu ifade ederek “Doğru bir zamanlama ve iş planı çerçevesinde, sürdürülebilir karlılık ve etkinlik, bu hedefe ulaşılmasında başvuracağımız en önemli enstrümanlar olacaktır. Bu çerçevede, müşterilerine iştirakleri ve yurtdışı şubeleri ile bütünleşik bir yapıda değer sunmayı ve müşterilerinin ihtiyaçlarını etkin şekilde karşılamayı hedefleyen iş modelimiz, proje yönetimi disiplini içerisinde adım adım hayata geçirilmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Tarım öncelikli

Hüseyin Aydın, bilanço yönetiminde ana stratejileri anlatarak, şunları söyledi: “Dengeli ve belirli bir zamanlama ile menkul değerler ağırlıklı bir bilançodan kredi ağırlıklı bir bilanço yapısına geçilmesi ve reel ekonomiye daha fazla katkıda bulunulması önemliydi. Ayrıca, tarımın özellikle de endüstriyel tarımın finansmanına öncelik verildi. Hedeflenen müşteri segmentasyonunda tarım daha etkin bir yapılanma ile organizasyona dâhil edildi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!