Gıda GüvenliÄŸi Bilgi Sistemi hububat ihracatçısını rahatlattı

Güncelleme Tarihi:

Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi hububat ihracatçısını rahatlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 11:49

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi, bürokratik işlemleri aza indirerek, başta hububat sektörü ihracatçılarına büyük kolaylık sağladı.

Haberin Devamı

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi, bürokratik işlemleri aza indirerek, başta hububat sektörü ihracatçılarına büyük kolaylık sağladı.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhnacatçıları Birliği ihracatta yaşadıkları sorunları paylaşmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak’ı ağırladı.

Birlik üyelerinin de ağır bulunduğu toplantıda konuşan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhnacatçıları Birliği Zekeriya Mete, “Üyelerimizin ihracat ve ithalatları esnasındaki uygulamalar ile ilgili yaşanılan sıkıntıların en üst düzeyde paylaşılması ve çözüm noktasında önerilerin aktarılması, bu toplantının önemini ortaya koymuştur.

Haberin Devamı

Bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratlarının son dönemde sorunları çözmede gösterdikleri üstün performans ve özverili tutumu takdirle karşılıyoruz “ dedi.

Toplantıda konuÅŸan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak ise, ihracatçının önündeki engelleri aÅŸabilmenin ithalat ve ihracat esnasında yapılan iÅŸlemlerin kolaylaÅŸtırılması ile mümkün olabileceÄŸini ifade etti.Â

Bu nedenle, işlemlerde bürokrasiyi azaltmak üzere ihracatçının aktif olarak sisteme dahil edildiği Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ni (GGBS) yürürlüğe koyduklarını vurgulayan Ahmet Kavak, sistemde meydana gelen aksaklıkların giderilmesi için ihracatçıların  ve  Bakanlığın  yetkilileri ile elbirliği  yapılacağını dile getirdi.

Toplantıya katılan firmaların sorularını da yanıtlayan Ahmet Kavak, GGBS sisteminin iÅŸleyiÅŸi ile ilgili olarak yapılan geri dönüşlerin sistemin daha iyi çalışması  için  önemli bir referans oluÅŸturduÄŸunu söyledi. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!