"İzmir lokması" marka oldu

Güncelleme Tarihi:

İzmir lokması marka oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 12:06

İzmirli girişimci Ahmet Akbıyık, ölümlerde, sünnetlerde, düğünlerde, işyeri açılışlarında ya da dilekler yerine gelince sokaklarda döktürülerek ve ücretsiz dağıtılan geleneksel “İzmir lokması”nı markalaştırdı.

Haberin Devamı

İzmir'de, hayırsever vatandaşlarca her gün kentin birçok noktasında döktürülerek, gelip geçen vatandaşlara dağıtılan “İzmir lokması”, girişimci Akbıyık tarafından marka olarak tescil ettirildi.

Akbıyık, İzmir'de resmi olarak 500 civarında lokmacının faaliyet gösterdiğini, ancak kayıt dışı üreticilerle birlikte bu sayının çok daha fazla olduğunu belirtti.

Türk insanının hayır yapmayı çok sevdiğini, İzmir'de de lokma hayrının geçmişinin 13. yüzyıla kadar uzanan önemli gelenek olduğunu ifade eden Akbıyık, “İnsanımız hayır yapmayı çok seviyor. Bu işi bir sektör haline getirebilir miyiz, markalı bir hale getirebilir miyiz diye düşündüm. Profesyonel yaşamımda da hep markalı ürünler satış ve pazarlamasını yaptım. Şimdi kendi markamızı yarattık” dedi.

Haberin Devamı

Akbıyık, lokmanın genellikle sokak aralarında, kaldırımlarda döküldüğünü, bunun da bazı hijyen ve görüntü sorunu oluşturduğuna işaret ederek, markalaşma ile birlikte lokma üretimine standart getirdiklerini ifade etti.

Lokma şerbetine bal

Akbıyık, marka olarak son teknoloji ekipmanla bu iş için dizayn ettikleri araçları içerisinde hijyenik olarak lokma döktüklerini, kendi markalarını taşıyan lokmalarının lezzetinin sırrının ise şerbetinde saklı olduğunu belirtti.

Hamuru yağda kızartıldıktan sonra şerbet dökülerek ikram edilen lokma için içerisinde bal bulunan özel bir şerbet hazırladıklarını anlatan Akdağ, “Bu biraz maliyeti arttırıyor, ama çok farklı bir lezzet katıyor. Şerbet ve hamurda arıtılmış su kullanıyoruz” diye konuştu.
Akbıyık, “İzmir lokması”nı bir marka olarak ileri noktalara taşımayı istediğini ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte franchise şeklinde, bayilikler vererek büyümeyi hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!