2024’te yeni bir halka arz hedefleniyor

Güncelleme Tarihi:

2024’te yeni bir halka arz hedefleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 07:00

TÜRKİYE’deki merkezinden uluslararası alanda gayrimenkul geliştiricisi olarak faaliyet gösteren Peker Holding, bu yıl yeni bir halka arz planladığını duyurdu.

Haberin Devamı

Gayrimenkul, turizm, maden, sigorta, teknoloji ve havacılık sektörlerindeki faaliyetlerini Peker Yatırım Holding A.Ş. çatısı altında toplayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, 2024 için yatırım planlarını anlatmak üzere İstanbul’da bir grup gazeteci ile bir araya geldi. Bundan yedi-sekiz yıl önce “İşleri küçültelim” dedikten sonra 15 kat büyüdüklerini söyleyen Peker, “Kaliteli iş yaparsanız, iş işi çekiyor. Pek çok iddialı projemiz var” ifadesini kullandı. Peker, 2024 yılı planlarını paylaşırken en önemli adımlarından birinin yeni bir halka arz olduğunu söyledi. Peker, “Türkiye’de de her zaman arayış içindeyiz. Burada proje yapmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar Türkiye, Almanya, İngiltere, İspanya, Slovenya olmak üzere toplam beş ülkede 58 proje tamamladık. 13 projemiz de devam ediyor. Bunların toplam değeri 633 milyon Euro. Bu projelere sadece 2023’te 152 milyon 750 bin Euro harcadık” dedi.

Haberin Devamı

‘TARIM ROBOTU YAPTIK’

Slovenya’da elektrikle çalışan, yapay zekâ tabanlı bir tarım robotu geliştirdiklerini de belirten Hasan Peker, “2008 yılından beri yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız meyvelerini verdi ve 14 patent aldık. Robotumuz, şu anda kullanılan traktörlere göre 40 kat daha düşük enerjiyle çalışıyor, bir traktörün 40 bin Euro yakıt kullanarak yaptığı işleri sadece 1.000 Euro’luk bir enerji kullanarak yerine getiriyor. Slovenya ve İtalya’da 2 yıldır arazide denemeler yapıldı ve büyük bir başarı elde edildi. İlk aşamada 100 kişinin çalışacağı fabrikamızda üretime başlamaya hazırız. Yıllık kapasitemiz bin 500 adet olacak. Bu yıl Slopehelper ve AgileHelper ürünlerini piyasaya sunacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!