2023’te teknoloji pastasından 3.2 milyar dolarlık pay alırız

Güncelleme Tarihi:

2023’te teknoloji pastasından 3.2 milyar dolarlık pay alırız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 00:00

Bilişim sektörü şirketlerinden Datateknik’in Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koç, 2023 yılında 161 milyar dolara ulaşması beklenen teknoloji pazarından yüzde 2 pay kapmayı hedeflediklerini söyleyerek, Türkiye’de ve bölgede ses getirecek ortaklıkların temellerini attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Küresel ve ulusal dinamikleri enine boyuna değerlendirdiklerini söyleyen Koç, “En önemli avantajımız teknoloji adaptasyonu çok yüksek olan bir genç nüfusa sahip olmamız” dedi.

Yeni ortaklarla pazardayız

Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 vizyonu doğrultusunda ülkenin geleceğinin tasarlandığı süreçte yerimizi almak, doğru teknolojiler üzerine yoğunlaşarak her zaman talep gören ve sürdürülebilir hizmetler vermek amacındayız. Türkiye’de ve bölgede ses getirecek satın almalar ve işbirliklerinin temellerini atıyoruz. 2023 yılında bilişim ve telekom pazarının 161 milyar dolar olması bekleniyor. Datateknik olarak 2023’te bu pazarda yüzde 2’lik bir pay almayı istiyoruz. Datateknik olarak özellikle telekom, savunma, eğitim, sağlık, lojistik, inşaat ve finans sektörlerine yönelik olarak ürünler ve çözümler gamı ortaya çıkarmış durumdayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!