Dizel araca yüksek vergi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dizel araca yüksek vergi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2012 12:06

Enerji Bakanı Taner Yıldız, çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi kirletenden daha çok vergi alınacağı yeni bir sistemin geleceğini açıkladı. Bu kapsamda dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde de çalışılıyor.

Haberin Devamı

Yıldız, enerji verimliliği konusuna büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda şubat ayında Enerji Verimliliği Strateji Belgesi’ni yayımladıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"16 milyon aracın harcadığı petrol türevi enerji sektöründe kullanılan petrol türevinden daha fazla. Strateji Belgesi’yle çevre dostu aracın az vergi ödeyeceği, çevreyi çok kirletenden daha çok vergi alınacağı bir sistem kurgulanıyor. Hem çevreyi hem yeşili hem de enerji verimliliği ön  planda tutarak ciddi bir enerji yapılanmasını uygulamak istiyoruz"

Getirilmesi düşünülen yeni sistemde, yaşlı otonun vergisi artırılırken, çevreci araçların vergisi düşürülecek. ayrıca araçlarda dizel-benzinli ayrımı da yapılacak. Dizel araçlara daha yüksek oranlı vergi uygulanması üzerinde çalışılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!