2014'ün başında geliyor

Güncelleme Tarihi:

2014ün başında geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 13:58

BUDO ile şehirler arası taşımacılığa başlayan Bursa Belediyesi şimdi de havayolu şirketi kurmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

BUDO ile Bursa-İstanbul arasında deniz taşımacılığı yapan Bursa Belediyesi bu kez de uçmaya hazırlanıyor. Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yaptığı açıklamaya göre Bursa Hava Yolları (BHY) 2014'ün ilk aylarında hizmet vermeye başlayacak. Büyükşehir Belediye Meclisinin aralık ayı toplantısında konuşan Altepe, BHY'nin kuruluş çalışmalarıyla ilgili tüm prosedürlerin tamamlandığını belirtti.


50 VE 100 KİŞİLİK UÇAKLAR

Bazı firmalarla 50 ve 100 kişilik uçakların alınmasıyla ilgili görüşmelerinin sürdüğünü aktaran Altepe, "Bursa'dan yolcuları Anadolu'ya ve dünyanın diğer ülkelerine taşıyacak BHY uçuşları, 2014'ün ilk aylarında başlayacak. BHY'nin seferlere başlaması ve ilk etapta yurt içine, sonra da yurt dışına sefer düzenlemesi için gerekli tüm hesapları yapıyoruz. 'Hava ulaşımımız başladığı zaman sıkıntı çekmesin, sürdürülebilir olsun' diye tüm tedbirleri alıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı


Altepe, BursaRay Kestel hattı ile teleferiğin yılbaşında itibaren işletileceği, Bursa Zoo Park'ın ise kış aylarına daha uygun hale getirilebilmesi için kapalı mekanlarla donatılacağı bilgisini verdi. İnşaatına devam edilen stadyumun çatısıyla ilgili teknik zorlukların aşıldığına işaret eden Altepe, 15-20 gün içinde buradaki çalışmaların net olarak görülebileceğini ifade etti. Altepe, İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) İstanbul-Bursa seferlerini durdurma kararına da değindi.

BAŞ EDEMEZSİNİZ DENİYORDU

Şirket yöneticilerinin, Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) seferleri için zam yapılması talebi geldiğini bildiren Altepe, bunu kabul etmedikleri için İDO seferlerinin durdurulmasına karar verildiğine dikkati çekti.Bu kararın, BUDO'nun kuruluş gerekçelerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkardığını ve düşük karlarla deniz taşımacılığı yapılabileceğinin herkese gösterildiğini kaydeden Altepe, "Bu işe başladığımızda herkes İDO ile baş edemeyeceğimizi söylüyordu.

Biz de bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi ifade ediyorduk. Sonuçta haklı çıktık. İDO seferlerden çekildi, BUDO devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Altepe, BUDO sayesinde Bursa ile İstanbul arasında yolcu taşımacılığına bir düzen geldiğini, fiyatların ve hizmetin vatandaşı rencide etmeyecek düzeye eriştiğini ifade ederek, İDO'nun kullanım dışı kalacak deniz araçlarını almak amacıyla girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!