20 ülkeye yayıldı

Güncelleme Tarihi:

20 ülkeye yayıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 20:46

ZİVELLA Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Uzun, 2016’da 38 milyon lira ciro yaptıklarını belirtiyor ve “Bu yıl 50 milyon lira bekliyoruz. Son 2 yılda İngiltere’de 10 restoran tefriş ettik. Bugüne kadar 20’den fazla ülkeye ürün verdik. Hedefimiz 2020 yılında 100 milyon lira ciroya ulaşmak” diyor.

Haberin Devamı

SON yıllarda Batı Avrupa’da da önemli projelere imza atan Türk ofis mobilyası markalarından Zivella’nın yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Uzun, geçen yıl 38 milyon lira ciro yaptıklarını belirtiyor ve 2017’de bu rakamı 50 milyon liraya çıkaracaklarını anlatıyor. Uzun, şöyle anlatıyor girişimcilik öyküsünü:

RİZE’DE MOBİLYA MAĞAZASI

“1995’de rahmetli babam Rize’de Mesut Mobilya’yı kurdu. Sonra Suudi Arabistan’a mağaza açmaya gitti. Dönerken Şam’da trafik kazasında vefat etti. 1995’ten 1999’a kadar halamın oğulları ile birlikte  çalıştık. 1999’un Şubat ayından itibaren kardeşim Aziz ile Rize’de kendi başımıza yola devam ettik. Hedefimiz, önce Rize’nin en iyi mobilya aksesuar firması olmak, sonra Karadeniz Bölgesine ve Türkiye geneline yayılmak son adımda da küresel olmak vardı.

Haberin Devamı

BAKÜ’YE MAĞAZA

Rize’de çok geçmeden mobilya mağazamıza bir Gürcü müşteri geldi. Bizden iki sehpa beğendi, hazırladık, paketledik. Bol miktarda kataloglarımızı da koyduk. 25 gün sonra da bu müşteriden yüklüce bir sipariş faksı geldi. Böylece Karadeniz Bölgesi’ne yayılma fırsatı bulmadan ihracata başlamış olduk. Gürcistan’a yüklü ürün göndermeye başladık. Nakitimiz arttı, maliyetlerimiz düştü. Gürcistan ile bu ticaretimiz hâlâ devam ediyor. 2003’te yurt dışında mağaza açma fikrimiz oluştu. Azerbaycan’a gittim. O dönemde ortaokuldan arkadaşım Ali Al da ortağımız oldu. 2004’te Bakü mağazasını açtık. İlk defa Bakü’de Zivella markasıyla piyasaya çıktık. Kısa sürede bakir bir piyasanın fırsatları ortaya çıktı ve çok iyi satışlar yakaladık. Bakü mağazamız da halen 1.200 metrekare olarak devam ediyor.”

İŞ BÜYÜDÜ FABRİKA ALDIK

Abdurrahman Uzun, İstanbul mağazasını 2011’de açtıklarını belirtiyor. ve şöyle devam ediyor: “2010 itibariyle Bakü’de pazar denge kazandı. Biz de Rize, Bakü ve Tiflis’i muhafaza etmekle beraber İstanbul’a yöneldik. MASKO’da lojistik olarak kullandığımız dükkanı 2.200 metrekareye taşıdık ve büyük bir mağzamız oldu. Sonra, Modoko’da da mağaza açtık. Tedarikçilerimizden biri imalathanesini kapatma kararı alınca satın aldık ve üretime başladık. Şu anda Sultanbeyli’de üretim yapıyoruz. Ankara’da da yakın zamanda bir mağaza açtık.”

Haberin Devamı

Abdurrahman Uzun, Zivella’nın şu anda 180 kişilik istihdamı, bir fabrikası ve  5 büyük mağazası bulunduğunu belirterek, “2020 hedefimiz 10 mağazalı 100 milyon lira cirolu bir marka haline gelmek. Bu cironun yüzde 35’ini ihracattan sağlamak istiyoruz. Alp Nuhoğlu tasarım süreçlerimizi yönetiyor. Bugüne kadar 20’den fazla ülkeye ürün verdik. İngiltere’de 10 restoranın tefrişini biz yaptık. Bağdat, Dubai, Mısır, Suudi Arabistan, Bahreyn, Lübnan, Katar’da proje bazlı işlerimiz oldu. Belçika’ya da yeni girdik” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!