2 projede 400 milyon dolara ulaşacak, öğrencilere özel kampanya yapacak

Güncelleme Tarihi:

2 projede 400 milyon dolara ulaşacak, öğrencilere özel kampanya yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 00:00

Ukra İnşaat, önümüzdeki yıl 2 projeye başlayacak. 400 milyon dolarlık satış değerine ulaşacaklarını söyleyen Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, Beylikdüzü ve Başakşehir’de arazi araştırdıklarını, bunun için 68 adet arazi teklifi aldıklarını belirtti. Yavuz, Ukra City’de öğrencilere yönelik bir kampanya hazırlığı içinde olduklarını da açıkladı.

Haberin Devamı

İNŞAAT sektörüne 2003 yılında yatırım amaçlı aldıkları arsa ile giren ve bugüne kadar 3 bin 500 konuta ulaşan Ukra İnşaat, 20 gün önce lansmanını yaptığı Ukra City projesinde, öğrencilere yönelik bir kampanya düzenlemeye hazırlanıyor. Çevresinde 3 üniversite bulunan Ukra City’de 300 öğrenci hedeflediklerini belirten Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, önümüzdeki yıl asgari 2 projeye başlayacaklarını ve 400 milyon dolarlık satış değerine ulaşacaklarını söyledi.
Yüzde 20’sini sattı
2 bin 700 konutluk Ukra City projesinde yüzde 20 satış ve yüzde 11 opsiyon rakamına ulaştıklarını dile getiren Atila Yavuz, şunları söyledi: “Projede fiyatlarımız 75 bin TL ile 220 bin TL arasında değişiyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekleri arasından en çok 1+1 ve 2+1’leri sattık. Ukra City 3 üniversitenin ortasında yer alıyor. Biz de bu nedenle öğrencilere ve öğretim görevlilerine yönelik bir kampanya yapacağız. 1150 tane 1+1 dairemiz var, 300-350 öğrenciyi çekmeyi hedefliyoruz. Öğrenci, 1. sınıfta bu projeye girse, son 2.5 yılına yetişecek. Yılbaşından sonra özel vade imkanları ve ödeme seçenekleri ile kampanya başlayacak.”
68 arazi başvurusu oldu
2011 yılında en az 2 projeye başlamak istediklerini anlatan Atila Yavuz, şöyle konuştu: “Şu anda Beylikdüzü ve Başakşehir’de kendimize ait olan ve görüştüğümüz 3-4 tane arazi var. Bunlarla ilgili son temasları yapıyoruz. A ve B grubuna hitap eden 3-4 bin konutluk projeler düşünüyoruz. 400 milyon dolarlık satış değerine ulaşacağız. Büyük araziler olduğu için bu bölgeyle ilgileniyoruz. Anadolu yakasına gitsek, oradaki 20-30 yıllık firmalar arazileri almış. Marka bilinirliliğimiz olmasına rağmen arazi satışına yönelik insanlar bize gelmiyor. Ancak bu bölgede herkesle görüşebiliyoruz. Her gün arazi sahipleri bize ulaşarak, arazilerinin kat karşılığı olması için talepte bulunuyorlar. Bunları dosyalıyoruz ve inceliyoruz. Bu şekilde 68 tane başvuru aldık.”

Haberin Devamı

Halk gönül bağı kuruyor

SPONSORLUK anlaşmalarına Kurtlar Vadisi Pusu ile başlayan, Yavuz Turgul’un filmi Av Mevsimi’ne de destek veren Ukra İnşaat, bu yıl sponsorluk bütçesine 10 milyon dolar ayırdı. 28 Ocak’ta vizyona girecek olan Kurtlar Vadisi Filistin’e de sponsor olan firma, 2 aile dizisini de araştırıyor. Atila Yavuz, şunları söylüyor: “Sponsoru olmak istediğim 2 dizi var. Yakında çok kişinin dikkatini çekecek bir diziye daha sponsor olacağız. Yeni filmler için de teklif alıyoruz. Şu ana kadar 12 senaryo geldi. Türk halkı sevdiği dizilere sponsor olan firmalara karşı gönül bağı kuruyor.”

Haberin Devamı

DİĞER HABERLER

Hafif çeliği Ankara ve Antalya’ya götürüyor

HAFİF çelik yapı sistemleriyle 2000 yılından bu yana Türkiye’nin yanı sıra yurtdışında da depreme dayanıklı konut, otel, hastane ve okul gibi yaşam alanları inşa eden Akşan Yapı, 2015 yılına kadar hafif çelik yapı sistemleriyle 5 bin konut inşa etmeyi planlıyor. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Bu gün çevre sorunlarına duyarsız, işletmesi pahalı olan, gereğinden fazla enerji tüketen konutların sonuna gelindiği bir dönem ve ancak bu sorunlara cevap üretebilen projelerin tercih edileceği yeni bir döneme giriyoruz” dedi. Bu kapsamda ilk projeleri 555 konutluk 35. Sokak’ın İzmir’de başladığını hatırlatan Şimşek, Ankara ve Antalya’da yeni konut projelerine başlayacaklarını açıkladı. Ankara’da Ankaville projesini gerçekleştirdiklerini ve dolayısıyla bu pazarı iyi bildiklerini belirten Melih Şimşek, şöyle konuştu: “Yeni proje kapsamında Çankaya’da 221 konut inşa edeceğiz. Yeşil bina konsepti ile tasarlanan Türkiye’nin ilk çok katlı çelik konut projesi olacak. 63 dönüm arazide gerçekleşecek olan proje 70-80 milyon lira büyüklüğünde. Yapımına şubat ayında başlanacak ve 24 ayda sahiplerine teslim edilecek. Ankara projesinin hemen arkasından 370 konutluk Antalya projemiz gelecek. Ankaralı’nın da müstakil konut sahibi olma talebini değerlendireceğiz.En az iki kooperatif projesine daha başlamayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Tuzla’ya 5 bin 500 konutluk mini şehir kuruyor

TEKNİK Yapı, 2011 yılında yaklaşık 6 bin konut inşa ederek 1.5 milyar liralık satış değerine ulaşmayı hedefliyor. Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Kartal, Samandıra, Tuzla ve Maltepe’de oluşturulacak arsa stoku üzerinde konut ve rezidans ağırlıklı projelere ağırlık verileceğini belirterek, “Kartal’da arsa alımını tamamladığımız ve yaklaşık 500 konuttan oluşan yeni projemizi mart veya nisan ayında hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 2011’deki ikinci projemiz ise Tuzla’da yer alan toplam 300 bin metrekarelik arsa üzerinde gerçekleşecek” dedi.
1 milyar liralık proje
Tuzla’daki projeyi Emlak GYO ile hasılat paylaşım modeline bağlı kalarak gerçekleştireceklerini ifade eden Durbakayım, şunları söyledi: “Kazandığımız bu ihaleler, Tuzla’yı Ataşehir ve Kartal’da olduğu gibi markalı projelerin çekim merkezi yapmak için önemli bir fırsat yarattı. Projede, lükse kaçmadan Bağdat Caddesi’ndeki yüksek kaliteyi, ekonomik rakamlarla sunmayı hedefliyoruz. Bizim için oldukça önemli bir konumda bulunan Tuzla, markalı konutların Kartal’dan sonraki ilk durağı olacak bir potansiyele sahip. 5 bin 500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacağız. Proje büyüklüğünün yaklaşık 1 milyar lira büyüklüğünde olacağını öngörüyoruz.”

Haberin Devamı

TOKİ, ayda 6 bin konut üretti, 6 milyar lira hakediş ödemesi yaptı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ), ayda ortalama 6  bin konut üretimi ile bu yılı rekorlarla bitiriyor. Toplamda 475 bin konuta ulaşan idare, bu yıl 70 bin konut üretip, 46 bin konutun satışını gerçekleştirdi. Hak ediş ödemeleriyle piyasalara 6 milyar lira ‘sıcak para’ akıttı. 2011’i ‘kentsel dönüşüm’ yılı ilan eden idare, bu yıl 500 bin konut hedefine de ulaşacak. Şimdiye kadar yatırım maliyeti yaklaşık 35 milyar lira olan 3 bin civarında ihale gerçekleştiren TOKİ, hasılat paylaşım modeliyle yapılan 80 bin 379 konuttan elde edilecek 9.6 milyar liralık gelirin 4.7 milyar lirasını tahsil etti. TOKİ’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 6 milyar lira hak ediş ödemesi gerçekleştirildi. 2011’de TOKİ, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Diyarbakır olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri kapsamında uydu kentler yapacak, yerel yönetimlerle birlikte 243 kentsel yenileme projesi, 188 bin 261 konutluk gecekondu dönüşüm çalışması başlatacak. Gecekondu dönüşüm ve alt gelir grubu konut yapımını hızlandıracak.

Haberin Devamı

15 bin TL peşinat istiyor, beyaz eşya da veriyor

MİLPARK, 15 bin TL’den başlayan peşinat ve 120 aya varan taksit ödeme avantajı ile hemen taşınma fırsatı sunuyor. Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, “1. Etap konut teslimine öngördüğümüz tarihte başladık. Eylül ayından bu yana teslim yapıyoruz. 1+1 ve 2+1 daire satın alanlara ise beyaz eşyalarını hediye etmeyi sürdürüyoruz” dedi. Koçyiğit, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Milpark, yaklaşık 105 bin metrekare inşaat alanı üzerinde toplam 14 konut ve 1 ticaret bloğundan oluşuyor. Büyüklükleri 65-186 metrekare arasında değişen 993 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Fiyatlar ise 103 bin liradan başlayıp 281 bin liraya çıkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!