2. el Togg satışları incelemeye alındı

Güncelleme Tarihi:

2. el Togg satışları incelemeye alındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2023 07:00

Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt ilanlarına ilişkin denetimlerin ardından şimdi de Togg’u sıfır fiyatı üzerinde satmaya çalışanları incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Bakanlık, “Togg’la alakalı olarak, milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır” uyarısı yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin vizyon projesi, yerli ve milli araç Togg ile ilgili olarak son zamanlarda internet sitelerinde yasalara aykırı bazı ilanların yer aldığı ve bu konuda şikâyetlerin olduğu vurgulandı.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

İkinci el araçlarla ilgili fahiş fiyat talep etmek, ikinci el araç için sıfır fiyatının üstünde fiyat söylemek, sıfır araçta stokçuluk yapmak, sıfır araç için elden ekstra para talep etmek ya da aksesuar bahanesiyle fiyat artırmak gibi oyunlara karşı, Ticaret Bakanlığı’nın sıkı denetiminin sürdüğü vurgulanan açıklamada özetle şu noktalara dikkat çekildi: “Bakanlığımızın bu çalışmaları neticesinde yasa dışı araç ilanlarında yüzde 95 oranında azalma kaydedilmiş, stoklanmış yeni araçların bir anda ortaya çıktığı görülmüş, yeni ve ikinci el araçların fiyatlarında ciddi düşüşler başladığı kaydedilmiştir. Ticaret ortamı ve şartları tam normale dönünceye kadar Ticaret Bakanlığı olarak piyasada denetimlerimiz ve sıkı takipler devam edecektir. Araçlarını ilan sitelerinde normal fiyat ile yayınlayıp, telefon görüşmelerinde yüksek fiyat talep ederek ticari hileye başvuranlarla ilgili de, şikâyetler doğrultusunda tespitler hızla yapılıp, yasal işlemler uygulanmaktadır. Bu sebeple, Türkiye Yüzyılı hedefimizin ve girişimciliğinin yüz akı olan Togg’la alakalı olarak, milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır. Üretim bandından inip tüketicisi ile buluşan milli teknolojimizin eseri Togg, otomotiv piyasasında fiyatların dengeye oturması için çok önemli yerli bir araç olmasının yanında, fırsatçıların basit oyunlarına alet edilemeyecek önemde stratejik bir değerimizdir. Otomobil sektörünün lokomotifi olma yolunda büyük yol kateden Togg ile ilgili manipülatif ve aldatıcı girişimler hakkında Ticaret Bakanlığımız tarafından gerekli hukuki müeyyideler kararlılıkla uygulanacak, caydırıcı tedbirler süratle alınacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!