2 bin Türk’ü Las Vegas’a gönderecek ‘hediye’ye dünya turunu da ekleyecek

Güncelleme Tarihi:

2 bin Türk’ü Las Vegas’a gönderecek ‘hediye’ye dünya turunu da ekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

Tatil promosyonuyla bugüne kaar 3 bin 700 Türk’ü yurtdışına gönderdiklerini belirten Sheraton Çeşme Yönetim Kurulu Başkanı İskender Dilek, “Yeni destinasyonumuz Las Vegas. Buraya da 2 bin kişiyi göndereceğiz. Bundan sonraki hedefimiz ise dünya turu hediye etmek” dedi.

Haberin Devamı

HEDİYE tatil konseptiyle bugüne kadar 3 bin 700 Türk’e yurtdışında tatil yaptıran Sheraton Çeşme Otel, rotasını ABD Las Vegas’a çevirdi. Yurtdışı tatil promosyonunda 10’uncu yılını kutlayan otel, 2 bin kişiye Las Vegas’ta tatil yaptıracak. Sheraton Çeşme’nin Yönetim Kurulu Başkanı İskender Dilek, otellerinde 9 gece konaklama karşılığı 2 bin 700 lira ödeyen tatilciye ücretsiz uçuş ve Las Vegas’ta 4 gece 5 gün konaklama paketini hediye ettiklerini söyledi. Tatilciler, 9 geceyi 5+4 gün olarak bölebilecek. Çeşme misafirleri aynı şartlarda Los Angeles tatilini veya 1800 liralık paketle 6 gece konaklama karşılığı 3 gece Paris tatilini alabiliyor.
3 bin 700 kişiye yurtdışı
Şu ana kadar 3 bin 700 misafirlerine yurtdışı tatili hediye ettiklerini belirten Dilek, yeni kampanyalarına 1500-2 bin arası talep beklediklerini söyledi. Dilek, Lufthansa işbirliğiyle artık Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’dan bağlantılı uçuşlar da yapabildiklerini dile getirerek, şunları anlattı: “Haziranda Sheraton Çeşme’nin gecelik konaklama fiyatı 295 TL, temmuzda ise 345 TL. Haziran ayında 2 bin 700 TL’ye otelimizde konaklayanlar 15 Kasım-15 Mayıs tarihleri arasında istedikleri zaman Las Vegas ya da Los Angeles’ta 5 gün konaklayabilecek.”
Sıra dünya turunda
Dilek, Las Vegas’ta 2 bin 800 odası bulunan Treasure Island otelini de hediye tatil konseptlerine kattıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Las Vegas’a en iyi bağlantı veren havayolunu ikna ettik. Buradaki otellerle de anlaştık. Sektör klasik indirimlerle yetinmemeli. Biraz yaratıcılıklarını zorlamalılar. Promosyonlu tatillerimizi düzenli takip eden müşterilerimiz var. Bundan sonra planımız dünya turu hediye etmek. Gelecek iki yılda bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Türkiye’de dünya turu kültürü yok, bunun gelişmesine de
vesile olacağız.”

Haberin Devamı

520 bin kişiyi ağırladı

İSKENDER Dilek, Sheraton Çeşme’nin bugüne kadar 520 bin misafir ağarladığını ve konuklarının yüzde 83’ünün yerli olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’deki resort oteller arasında en fazla yerli turist ağırlayan oteliz. Yerli turist oranımız çok yüksek. Bu nedenle bu tür kampanyalara daha da ağırlık vereceğiz.”

Haberin Devamı

Hamdi’ye 5 yıldızlı otelin kapısını açtı

YENİ yatırım planları hakkında da bilgi veren İskender Dilek, “İstanbul Şişli-Büyükdere Caddesi’nde açacağımız yeni 5 yıldızlı şehir otelin restoran kısmı için Eminönü’ndeki ünlü et lokantası Hamdi ile anlaştık” dedi.

Vegas kumardan yılda 9 milyar dolar çekiyor

YILDA 40 milyona yakın turist ağırlayan Las Vegas’ta otellerin yer aldığı caddede elde edilen kumar geliri 9 milyar doları aştı. Şehirdeki oteller yüzde 85 doluluk oranıyla çalışırken, kumar sektörünün dışında her yıl 20 bine yakın kongre düzenleniyor. Las Vegas’a gelenlerin yaş ortalaması 55. Şehir, halen Türkiye’den ABD’ye gidenlerin giriş yaptığı ilk 20 merkez arasında bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!