Yıldız’la Yunanlı bakan arasında ‘Yalvardı demedim’ köprüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yıldız’la Yunanlı bakan arasında ‘Yalvardı demedim’ köprüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 00:00

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz sıkıntısı yaşayan Yunanistan’ın Enerji Bakanı ile “mesaj köprüsü” oluşturdu.

Haberin Devamı

Yıldız, Türkiye’nin gaz yardımını anlatırken, söylediği sözlerin çarpıtıldığını belirterek, Yunanistan Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Tina Birbili’ye mesaj attı. İki siyasi arasında ilginç diyalog yaşandı.

Orijinal metni gönderdi

Yunanlı bakanla defalarca görüştüğünü anlatan Yıldız, “Bu konuyla ilgili sözlerim çok çarpıtıldı. ‘Yunanlı bakan yalvardı, dayanamadım’ diye bir şey söylemedim. Bu konuyla ilgili Birbili’ye de mesaj attım. Sözlerimin orijinal metnini meslektaşıma gönderdim” dedi.

Bakana gönderdiği metnin içeriğini de açıklayan Yıldız, şunları söyledi: “Canım sıkıldı, bazı medya kuruluşları bu olayı ‘yalvardı dayanamadım’ şeklinde haber yaptı. Oysa benim böyle bir sözüm yok. Meslektaşımı incitebileceğimi düşündüm. Bu konuda açıklama yaptım, ama ayrıca mesajlaştık. Bu konuda yaptığım açıklamaların hepsini gönderdim. İngilizce ve Türkçe olarak. ‘Sen karar ver’ dedim. ‘Güçlü bir devletin bakanı, rencide edici bir üslup kullanmaz’ diye yazdım. O da bana cevap olarak, ‘Sizi ve ülkenizi tanıyorum. Böyle bir şey zaten beklemem’ dedi.”

Haberin Devamı

Ukraynalı bakan da devrede

Hiçbir bakanın vatandaşına bu sıkıntıyı yaşatmak istemeyeceğini vurgulayan Taner Yıldız, “Yunanlı Bakan bana böyle bir talebi iletince ben o gün zaten Ukrayna’ya gidiyordum. Kendisine Ukraynalı bakanla da görüşten sonra cevap vereceğimi söyledim. Ben ‘Bütün imkanlarımızı araştıracağım’ dedim. Yunanlı mesleştaşım da ‘Böyle bir şey yaparsanız sevinirim’ dedi. Ukraynalı bakan da yardımcı oldu ve gazı vermeye başladık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!