1997, Arçelik'in rekorlar yılı oldu

Güncelleme Tarihi:

1997, Arçelikin rekorlar yılı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

1997 yılının Arçelik'in 42 yıllık geçmişindeki en başarılı yıl olduğunu söyleyen Arçelik Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman, ‘‘1997 yılında üretim ve satışta tüm rekorlarımızı kırdık’’ dedi. Arçelik'in geleneksel basın kokteylinde bir konuşma yapan Berkman, Arçelik'in 1997 yılında eriştiği düzeyi şöyle özetledi:

Çayırova tesislerimizde 1 milyon 60 bin adet çamaşır makinesi üreterek önden yüklemeli çamaşır makinesi üretiminde Avrupa'da, tek fabrikada en çok üretim yapan kuruluş olduk.

Buzdolabı üretiminde 1 milyon 300 bin adete ulaştık ve bunun 525 binini ihraç ettik. Toplam 800 bin ürün karşılığı 110 milyon dolarlık ihracat yaparak başka bir rekorun sahibi olduk. Buzdolabında, kendi kategorisinde İngiltere'de yüzde 10'luk bir pazar payımız var.

Yurt dışındaki başarımız sadece ihracatla sınırlanmadı. Özbekistan'da bir entegre beyaz eşya fabrikası kurulması çalışmalarını sürdürüyoruz. Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinde de bazı atılımlarımız var.

Amaçlarının, Türk insanının daha uygar ve rahat bir yaşam tarzına sahip olması olduğunu belirten Mehmet Ali Berkman, ‘‘Kurucumuz rahmetli Vehbi Koç'un her zaman söylediği gibi bizleri bugüne getien başarımızın tek kaynağı milletimizdir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!