Klaus: AB’yi aşırı güzel görmeyin, ‘pembe’ bakmayın

Güncelleme Tarihi:

Klaus: AB’yi aşırı güzel görmeyin, ‘pembe’ bakmayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 00:00

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus, Türkiye’yi stratejik bir ortak olarak görerek, ticaretlerini ve ekonomilerini ilerletmek istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TOBB’da gerçekleştirilen “Türkiye-Çek Cumhuriyeti İş Forumu”nda bir konuşma yapan Klaus, şöyle devam etti: “Burada şahsi bir görüşümü de belirtmek istiyorum. Türkiye’ye gelişimde her zaman hissettiğim bir şey bu. Galiba Türkiye AB’yi pembe gözlüklerle görüyor. Aşırı güzel görüyor. Bazen o gözlükleri indirmek faydalı olabilir. O pembe renk konusunda bir şey eklemek istiyorum. Geçen hafta bir göz operasyonu geçirdim, bir rahatsızlığım vardı. Şu anda dünyayı çok daha renkli, çok daha pembe görüyorum. Yakın gelecekte, AB’nin kalelerinden birine giderek belki oraları da daha pembe görebileceğim, yeni durum içerisinde.”

Ortaklıklar kurun
İş forumuna katılan işadamlarına “oturun ortaklıklar kurun” çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin hinterlandının geniş olduğunu belirterek, “Sıkıntıları gördük pazar çeşitlendirmesi yaptık” dedi. Çek ve Türk işadamlarına “Türkiye’nin dinamizmini siz yakından takip ediyorsunuz” diyen Gül, “Elbirliğiyle çalışın. Hem siz, hem biz kazanalım” dedi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türkiye’nin bu yıl da Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden birisi olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Artık Avrupalı Türkçe öğrenip iş bulmak için Türkiye’ye geliyor

TÜRK vatandaşlarının Avrupa’ya iş bulmak için gittiği dönemlerden, Avrupalı gençlerin Türkçe öğrenip Türkiye’de çalışmak istediği dönemlere gelindiğini anlatan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türk özel sektörü son dönemde tarihi rekorlar kırarak, bir yılda 100 milyar doların üzerinde yatırım yaptı. Bu Avrupalıların dikkatini çekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!