Mirasçılar otomatik kayıtlara geçecek

Güncelleme Tarihi:

Mirasçılar otomatik kayıtlara geçecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 00:00

YILBAŞINDAN itibaren ölen kişinin tüm malvarlığı ve varisleri tapu üzerinde otomatik olarak görülecek. Böylece yeşil kart kullanan kötü niyetli varisler anında kayıtlardan tespit edilerek, tüm hakları iptal edilecek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, Tapu Kanunu’nda yapılacak değişikliğe ilişkin çalışmaları son aşamaya geldi. Yılbaşında Bakanlar Kurulu’na sevk edilmesi planlanan düzenlemeyle Tapu Kanunu’na ek bir madde konularak suistimallerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Düzenlemenin yasalaşmasıyla Tapu Müdürlüğü’nce hak sahibi mirasçılar ve miras payları tespit edilecek.

Kim varis, kim değil

Bir kişinin ölümünün ardından mal kalmışsa Tapu Müdürlüğü, kimlik numarası üzerinden giderek bu mal üzerinde kimlerin varis olduğunu belirleyip malı onların üzerine otomatik geçirecek. Bu kişiler arasında yeşil kartlı olan varsa ve bu kişi malvarlığına kavuşmuşsa kartı anında iptal edilecek.

Miras belgesi verilecek

Tüm bu işlemlerin ardından Tapu Müdürlüğü’nce miras belgesi düzenlenecek. Taslakla ölen vatandaşların ölüm tarihi üzerinden onlarca yıl geçmesine rağmen yapılamayan miras intikalleri zamanında yapılacak. Tapu kütüğündeki kayıtların doğru ve güncel tutulması sağlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!