Hızlı büyüyen Türkiye’ye 300 kilometre hız yakışır

Güncelleme Tarihi:

Hızlı büyüyen Türkiye’ye 300 kilometre hız yakışır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2011 00:00

Alstom Transport Müdür Yardımcısı, Güney Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Sorumlusu Gian Luca Erbacci, “Hızlı büyüyen Türkiye’ye 300 kilometre hızla giden yüksek teknoloji ürünü tren yakışır” dedi.

TÜRKİYE’nin önemli projelerinden Marmaray Raylı Sistem Projesi’nde ihale sözleşmesi Ulaştırma Bakanlığı’nca fesh edilen Alstom Marabeni-Doğuş (AMD) üst yönetimden açıklama geldi. Alstrom Transport Müdür Yardımcısı, Güney Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika Sorumlusu Gian Luca Erbacci, “Bu konuda top Uluslararası Yüksek Hakem Kurulunda. Buradan çıkan karara kadar bir yorum yapmamız doğru olmaz. Sadece teknik sorunlar nedeniyle böyle bir kararın alındığını söyleyebilirim” dedi. Türkiye fesh gerekçesi olarak şartnamede ray ve diğer teknik malzemelerin yerli üreticilerden teminiyle ilgili madde bulunmasına rağmen Alstrom Transport’un, bu konudaki malzemeyi Almanya’dan tedarik ettiğini öne sürmüştü.

Türkiye’de çok iş var

Gian Luca Erbacci, Napoli’de düzenlenen İtalya’nın ilk özel Çok Hızlı Tren’i Leprotto’un tanıtımında Türkiye’deki işleri hakkında şu bilgileri verdi: “Ulaştırma Bakanlığı ile gerek özel ve gerekse ticari ilişkilerimiz son derece iyi. Türkiye’de istasyon ve ray sinyal sistemi için Eskişehir-Balıkesir hattında çalışmalarımız sürüyor. Yeni projelerde ihalelere girmeye de hazırız. İstanbul-Ankara “Çok Hızlı Tren” hattı için ön proje çalışmalarımız sürüyor. Bunun için büyük bir rekabet var ama Alstrom Türkiye’de kurduğu tamamen yetenekli Türk teknisyen ve uzmanlardan oluşan takımı ile büyük ön değerlendirmelerde bulunuyor.”

Büyükşehirler bizi tanıyor

Türkiye’nin ekonomide uçtuğunu, ülkede yatırım yapma riski olmadığı için çekiciliğinin olduğunu ifade eden Pradella, şöyle konuştu: “Böylesine hızlı büyüyen bir Türkiye’ye saatte 250 değil 300 kilometreden fazla sürat yapan modern, teknolojisi yüksek trenler gerek. Büyümenin kozu ulaşımdır. İşte biz bunun için varız ve Türkiye’de varlığımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de İstanbul’da kurduğumuz metro ve hafif metro ağı pek çok diğer büyükşehir belediyelerinin dikkatini çekiyor. Şimdilik Türkiye’de en azından 5-6 kentte böyle projeler var. Biz bunlara talibiz. ”

‘Yabani Tavşan’ 360 kilometre hız yapacak

DÜNYANIN en lüks ve konforlu çok hızlı treni “.italo” Napoli yakınlarındaki Nola tesislerinde tanıtıldı. ‘Leprone’ (Yabani Tavşan) adı verilen ve Avrupa’daki devlete ait olmayan ilk özel çok hızlı tren olan “.italo” lokomotifsiz lüks trenlerin mart ayından itibaren seferlere başlaması bekleniyor. Alstom fabrikalarında üretilen tren, saatte 360 kilometre hıza ulaşabiliyor. “.İtalo” çok hızlı treninde 460 koltuk bulunurken, 25 trenlik paketin toplam maliyeti ise 600 milyon Euro’yu buluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!