95 bin çocuk yolcu başvurdu uçağın adı ‘Sevde Nil’ oldu

Güncelleme Tarihi:

95 bin çocuk yolcu başvurdu uçağın adı ‘Sevde Nil’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2011 00:00

Pegasus Havayolları’nın ‘Dünyanın En Güzel Hediyesi’ kampanyasına başvuran 95 bin 857 minik yolcudan ‘Sevde Nil’in adı, Sky Interior adı verilen özel kabin tasarımına sahip ilk teslim alınan Boeing 737-800 uçağına verildi. ABD’nin Seattle kentindeki Boeing tesislerinde teslim edilen 737-800 ile Pegasus filosu 40 uçağa ulaştı.

Haberin Devamı

Kampanya büyük ilgi gördü
Bu yıl 11’inci yeni Boeing 737-800’ü filolarına kattıklarını söyleyen Genel Müdür Sertaç Haybat, şunları söyledi: “Altı yıldır kesintisiz büyümemizi sağlayan misafirlerimizle aramızdaki bağı daha da güçlendirmek üzere düzenlediğimiz ‘Dünyanın En Güzel Hediyesi’ kampanyası büyük ilgi gördü. Yolcularımız, çocuklarının isimlerini bize gönderdi. Pegasus olarak çocuklarının adlarını taşıyan uçaklarla onları uçurmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”
Havacılıkta yeni gelenek
Seattle’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na 14 saatte gelen yolcu uçağını inişte Pegasus Havayolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı karşıladı. Çorum’dan gelen 6 yaşındaki Sevde Nil Demir’in elinden tutarak uçağı gezdiren Ali Sabancı, “Önümüzdeki günlerde gelecek uçağımıza da 9 yaşındaki Yağmur Aydın’ın adını veriyoruz. Türkiye’de havacılıkta yeni bir gelenek başlattık. Önce Pegasus aile bireylerinin son doğan kız çocuklarının adlarının ardından şimdi bu geleneği yolcularımızla paylaşıyoruz” diye konuştu. Sabancı, Sevde Nil’e, “Benim adımın baş harfleri olan AIS (Ali İsmail Sabancı) de uçağın tescil işareti. Yani benim adım da seninkiyle birlikte uçacak” dedi.
Yolcu konforunu artırıyor
Farklı bir kabin konsepti seçen Pegasus Havayolları, Sky Interior olarak adlandırılan özel aydınlatma, büyük baş üstü dolapları, yeni ses sistemleri ile yolcu konforunu yükseltmeyi hedefliyor. LED aydınlatma sistemi, Boeing’in yeni yolcu uçağı 787 Dreamliner’da geliştirildi. Tek koridorlu 737 ailesine tasarımın uygulanması daha ferah bir kabin sunuyor. Boeing 737 siparişi veren havayollarının yüzde 85’i bu tasarımı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Ortak uçuşlar başladı

FİLONUN büyümesiyle birlikte uçuş noktalarının sayısını artırmak üzere harekete geçen Pegasus, ana şirket Esas Holding’in en büyük hissedarı olduğu Alman Air Berlin Havayolları ile Antalya merkezli ortak uçuşlara başladı. Antalya’dan Berlin, Düsseldorf, Köln ve Münih’e Air Berlin Turkey logosu ile uçan Pegasus, önümüzdeki yıl yaz sezonunda uçuş noktalarını artırmayı planlıyor. Gelecek yıl ocak ayında Kazakistan’da Almaata’ya uçmaya başlayacak Pegasus, Azerbaycan’da Bakü, Ürdün’de Amman’a da sefer yapacak.

Haberin Devamı

100 uçak için imzayı 2012’de atacak

ÖNÜMÜZDEKİ yıl halka arz konusunda çalışmalarını hızlandıran ve piyasaların toparlanmasını bekleyen Pegasus Havayolları, gelecek 10 yılın filo planlarını şimdiden yapmaya başladı. 2016’tan itibaren pazara çıkacak Airbus A320neo ve Boeing 737 MAX tipi yeni nesil çevreci yolcu uçaklarından 100 adet almak üzere pazarlıkta son aşamaya gelen Pegasus, önümüzdeki yıl şubat ayında anlaşma imzalamayı planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!