Yatay yaşamı Halkalı’ya taşıdı konutta ‘test’ dönemini başlattı

Güncelleme Tarihi:

Yatay yaşamı Halkalı’ya taşıdı konutta ‘test’ dönemini başlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 00:00

Dumankaya İnşaat, 250 milyon TL yatırım değeri ile 812 rezidans daire ve 21 adet villadan oluşan Dumankaya Konsept Halkalı’yı hayata geçiriyor. Fiyatların 126 bin 900 liradan başladığı projede, ev sahibi olmak isteyenler, daireleri önceden test edebilme imkanına sahip.

Haberin Devamı

GAYRİMENKUL sektörünün önde gelen kuruluşlarından Dumankaya İnşaat, Avrupa yakasındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Dumankaya Konsept Halkalı’yı hayata geçiriyor. Kurtköy’de gerçekleştirip 2009 yılında teslim ettiği, yatay mimarisi ile farklılaşan Konsept projesini Halkalı’ya taşıdı. 250 milyon TL yatırım değeri ile 50 dönüm arazi üzerinde 812 rezidans daire ve 21 adet villadan oluşan Dumankaya Konsept Halkalı’da daire fiyatları 126 bin 900 liradan başlıyor. “Dumankaya IQ” platformu ile Konsept Halkalı projesini daha yakından tanıtabilmek adına sektörde “IQ Deneyim Odası”nı tasarlayan Dumankaya, bundan böyle projelerinden ev sahibi olmak isteyenlere evlerini önceden test edebilme imkanı da sunuyor. Deneyim odasında daireleri birebir yaşatacak olan Dumankaya, evin içinde yaşarken tüm ihtiyaçlara cevap vermek üzere tasarlanan IQ ile tek bir tuş ile klimayı açıp, müziğin sesini kısabilme, perdeyi kapatıp ışıkları açabilme gibi akıllı ev teknolojisi sunulurken, deneyim odasında da bu özellikler test edilebilecek.
126 bin liradan başlıyor
Dumankaya İnşaat’ın hayata geçirdiği Dumankaya Konsept Evleri, 812 konut ve 21 kent villasından meydana geliyor. Projedeki konutlar ise 1+1, 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Proje kapsamında 1+1 daireler 52-62 metrekare, 2+1 daireler 84-124 metrekare, 3+1 daireler 147-175 metrekare ve 4+1 daireler 160 metrekare büyüklükleri arasında değişen farklı seçenekler ile sunuluyor. Peşin veya konut kredili satışlarda 1+1 daireler 126 bin 900 ile 147 bin 600 TL, 2+1 daireler 192 bin 600 ile 284 bin 400 TL, 3+1 daireler 350 bin 100 ile 402 bin 300 TL arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuluyor. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin uygulanan projede, banka kredili alımlarda ise yüzde 25 peşinat karşılığında anlaşmalı bankaların konut kredileri ile 120 aya kadar vadelendirme yapılıyor. Dumankaya Finansman Sistemi’nde ise 40 aya sıfır faiz uygulanıyor. Yüzde 25, yüzde 35 veya yüzde 50 oranında peşinat ödeyenler ise 12 ay sonra gerçekleştirilen ara ödemenin ardından kalan tutarı 32 veya 36 ayda ödeyebiliyor.
2014’te teslim edilecek
Halkalı’da 59 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen projenin, 2014 yılında teslim edilmesi planlanıyor. 250 milyon liralık yatırım bedeliyle yükselen projenin sosyal alanları içerisinde yüzme havuzları, güneşlenme terasları, sauna, sosyal tesisler, oyun alanları, hobi odaları, fitness center, yürüyüş yolları, kafe, peyzaj alanları ve kapalı otopark yer alıyor. Dumankaya Konsept Halkalı, bölgenin modern yüzü olmaya aday. Dairelerdeki rezidans yaşam konforunu Dumankaya Pusula ile sunarken, dileyen Dumankaya IQ’nun zeki ev teknolojisinden de yararlanıyor. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, “Hazırladığımız IQ Deneyim Odası ile müşterilerimiz hayal kurmak yerine, Showroomlarımıza gelerek birebir yaşayarak ev sahibi olacaklar” derken, Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya da “Artık tüketiciler alacakları evleri önceden test edebilecekler. Hazırladığımız deneyim odası evlerini ile birebir yaşayacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halkalı kazandıran bölge

Haberin Devamı

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, Konsept projesine bir yenisini daha eklediklerini belirterek, “Yine çok değerlenecek ve çok kazandıracak bir bölge olan Halkalı’da gerçekleştireceğimiz, Konsept Halkalı projemiz ile çok dikkat çekmeye başladık. Kısa süre önce ön satışlarına başladığımız ve yoğun bir ilgi ile karşılaştığımız projemiz, Dumankaya İnşaat’ın sahip olduğu değeri ve farklılıkları Halkalı’ya taşıyor. Böylesine değerli bir projeyi hem oturumcuya hem de yatırımcıya sunduğumuz için büyük bir mutluluk yaşıyoruz” diye konuştu.

Maliyet fiyatlara yansıtılmıyor

DUMANKAYA IQ Çözüm Ortağı Aydın Yavuz, “Sinema sektörüne bakın 3D filmde Avatar nasıl bir dönüm noktası olduysa, Dumankaya IQ da bir dönüm noktası olacak.” dedi. Dumankaya IQ sayesinde evin idaresinin bireylerin kontrolünde olduğuna işaret eden Yavuz’un verdiği bilgilere göre sistem tabletlerle sınırlı olmayıp iPad’den, akıllı telefonlardan kullanılabilecek asistan olarak konumlandırıldı. IQ ile evin yanında uzaktan da site ile ilgili aktivitelerin izlenmesine, online siparişe ve yer ayırtmaya imkan tanındı. Dumankaya IQ’nun maliyeti konut fiyatlarına yansıtılmıyor.

Haberin Devamı

Tasarrufu, eğlenceyi içinde barındırıyor

DUMANKAYA IQ, aydınlatmadan, iklimlendirmeye kadar tek bir noktadan kontrol etme imkânı sunarak zeki ev teknolojilerini daire sakinlerine sunuyor. Aynı zamanda enerji, zaman ve bütçe kontrolünü daire sakinlerinin birebir takip etmesini sağlayarak tasarrufu da beraberinde getiriyor. Bütün bunların yanı sıra hızlı internet bağlantısı, IPTV, IPPhone kullanma ve sitedeki sosyal aktiviteleri on-line takip etme imkânları ile eğlenceyi de içinde barındırıyor. Dumankaya IQ’da yer alan modlar  sayesinde örneğin yatmadan önce yapılan; ışıkları ve televizyonu kapatma, panjurları indirme, klimayı kapatma, alarmı devreye sokma ayarlarını Uyku Modu adı altında kaydedip, yatmadan önce sadece tek bir tuşla gerçekleştirmek mümkün. Site sakinleri, yönetimle haberleşmek için kullanılacak olan ticketing sistemi ve tüm geçiş noktalarında sesli ve görüntülü konuşma, tüm kameraları takip etme imkânı ile her şeyden haberdar olabiliyorlar. Buna ek olarak, kapı geçiş sistemler, bariyer sistemleri ve kamera sistemleri ile güvenliği sunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!