Bir ülke ile daha vize kalktı

Güncelleme Tarihi:

Bir ülke ile daha vize kalktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2011 10:41

Ekvador da Türkiye‘ye vize uygulamayan ülkeler arasına girdi. Ayrıca, Gürcistan Dışişleri'nden yapılan açıklamada 10 Aralık'tan itibaren pasaporta gerek kalmadan iki ülke arasındaki geçişlerin kimlikle gerçekleşeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye ile Ekvador Cumhuriyeti arasında imzalanan diplomatik, hizmet, hususi ve resmi pasaport hamilleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına ilişkin anlaşma Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6 Temmuz 2011'de Ankara'da imzalanan anlaşmaya göre, iki ülke vatandaşları, 6 aylık süre içinde ilk giriş tarihinden itibaren 90 günü aşmayan süre zarfında diğer ülkeye girip çıkmak, transit geçmek ya da geçici olarak kalmak için vizeden muaf olacak.

GÜRCİSTAN'A KİMLİKLE GİRİLEBİLECEK

Karşılıklı geçişlerle ilgili bir güzel haber de Gürcistan'dan geldi.

Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Nino  Kalandadze, Gürcistan'dan Türkiye'ye, Türkiye'den Gürcistan'a giriş çıkışların 10  Aralıktan itibaren pasaporta gerek kalmadan kimlikle gerçekleşeceğinin müjdesini verdi.

Kalandadze, düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında Türkiye ile  Gürcistan arasındaki 1996 tarihli vize anlaşmasına eklenen ve iki ülke arasında  kimlikle geçişleri öngören protokolün 10 aralıktan itibaren yürürlüğe gireceğini  bildirdi.

Kalandadze, 31 Mayıs 2011'de imzalanan söz konusu protokol gereği Türk ve  Gürcü vatandaşların 10 Aralıktan itibaren pasaporta gerek duymadan Gürcistan ile  Türkiye arasında kimlikle de seyahat edebileceklerini açıkladı.

Nino Kalandadze, söz konusu protokolün, ayrıca görev sırasında  denizcilerin ve havacıların hizmet belgeleriyle de Türkiye'den Gürcistan'a,  Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yapmalarını öngördüğünü ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!